Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΕΡΤ: Άλλη μία χαρακιά στο ρεβόλβερ του Βενιζέλου

Η αξία ενός πιστολέρο στα αμερικανικά γουέστερν αποδεικνυόταν από τις χαρακιές που είχε στην ξύλινη λαβή του περιστρόφου του. Όσο πιο πολλές οι χαρακιές, τόσο μεγαλύτερη η αξία, διότι κάθε χαρακιά αντιστοιχούσε και σε μια αποστολή που ο πιστολέρο είχε φέρει εις πέρας με επιτυχία. Αυτά στην οθόνη.

Η αξία ενός πιστολέρο στα αμερικανικά γουέστερν αποδεικνυόταν από τις χαρακιές που είχε στην ξύλινη λαβή του περιστρόφου του. Όσο πιο πολλές οι χαρακιές, τόσο μεγαλύτερη η αξία, διότι κάθε χαρακιά αντιστοιχούσε και σε μια αποστολή που ο πιστολέρο είχε φέρει εις πέρας με επιτυχία. Αυτά στην οθόνη. Στην πραγματική ζωή, στο ελληνικό γουέστερν όπου συμμετέχουμε εκόντες άκοντες, τις πιο πολλές χαρακιές στη λαβή του ρεβόλβερ, μακράν περισσότερες από οποιονδήποτε άλλον, τις έχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών του καθεστώτος.

Νόμος περί ευθύνης υπουργών, να μια χαρακιά. Χρέη των ΠΑΕ, κι άλλη χαρακιά. Πολιτιστική Προϊούσα Θεσσαλονίκης, αυτή κι αν ήταν χαρακιά. Ολυμπιακοί Αγώνες, νομιμοποίηση του the Mall, παραχώρηση του Ακροπόλ στον Μπατατούδη του ΠΑΟΚ, επιχείρηση αθώωσης του Άκη, Proton Bank- Λαυρεντιάδης, Ναυπηγεία Σακαραμαγκά- Σάφα, Λίστα Λαγκάρντ, PSI, μικρομολογιούχοι, δεκάδες οι χαρακιές στο ρεβόλβερ του Βαγγέλη, η μια πιο βαθιά από την άλλη.

Οι χαρακιές δεν είναι ποτέ αρκετές, γι' αυτό ο Βαγγέλης έσπευσε να προσθέσει στο ρεβόλβερ του και την εισβολή στην ΕΡΤ. Ο Βενιζέλος την πήρε την απόφαση των χειροπέδων, εγώ με τον πρωθυπουργό, όπως θα έλεγε ο ίδιος. Αυτός που υποτίθεται ότι ήταν κατά του μαύρου στην ΕΡΤ, που πήγε τον Ιούνιο να ρίξει την κυβέρνηση-καλά, μη γελάτε, λέμε και καμία μπιπ να περάσει η ώρα-, τώρα περηφανεύεται επειδή έβαλε τα ΜΑΤ να διαλύσουν με τη βία το πείραμα της ανεξάρτητης ενημέρωσης. Αποκαταστήσαμε τη νομιμότητα, λένε ο ΕΓΩ και τα παπαγαλάκια του, αν και μα την πίστη μου, το να υπερασπίζεται ο Βενιζέλος τη νομιμότητα, είναι σα να υπερασπίζεται ο Καλιγούλας την μονογαμία.

Όταν εκτελούσε τις ειδικές αποστολές επί παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος το έκανε με στυλ, με χάρη και με ευγλωττία που υπνώτιζε τους πρετεντέρηδες, όπως υπνωτίζει η φλογέρα τις κόμπρες και ζητώ συγγνώμη από τις κόμπρες. Τώρα που το ΠΑΣΟΚ οδεύει με μαθηματική ακρίβεια προς την εξαφάνιση του, καταπλακωμένο από τις πομπές και τις αμαρτίες του, ο Βαγγέλης έχει γίνει μπρουτάλ, φωνάζει, απειλεί, δείχνει με το δάχτυλο. Η δε ευγλωττία του, από φλογέρα έχει γίνει σφυρίχτρα της τροχαίας, παρόλο που οι πρετεντέρηδες εξακολουθούν ακόμα και τώρα να υπνωτίζονται. Και ζητώ συγγνώμη από τις κόμπρες.

Φωνάζει ο Βαγγέλης και τραβάει τις χαρακιές αβέρτα. Τώρα τις έχει ανάγκη τις χαρακιές, τώρα πρέπει να αυξήσει την παραγωγικότητά του ως ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών του καθεστώτος, μπας και σωθεί ο ίδιος, γιατί το κόμμα του δεν σώζεται με τίποτα. Ευτυχώς.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ξέρουν μόνο να γκρεμίζουν

Να γκρεμίζεις είναι εύκολο, το δύσκολο είναι να χτίσεις. Ως αξιωματική αντιπολίτευση, η Ν.Δ. επιδόθηκε συστηματικά σε μια χυδαία επιχείρηση κατεδάφισης όλων των κόπων του ελληνικού λαού, αυτών που επέτρεψαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις