Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πρωτιά της Ελλάδας και στο χρέος

Την ώρα που η κυβέρνηση επιδίδεται στην ρητορική για επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος, τα στοιχεία για το χρέος της χώρας, που δημοσιεύονται σήμερα από την Eurostat, δίνουν για την Ελλάδα πρωτιά ανάμεσα στην χώρες Ευρωζώνης και ΕΕ...

Την ώρα που η κυβέρνηση επιδίδεται στην ρητορική για επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος, τα στοιχεία για το χρέος της χώρας, που δημοσιεύονται σήμερα από την Eurostat, δίνουν για την Ελλάδα πρωτιά ανάμεσα στην χώρες Ευρωζώνης και ΕΕ.

Συγκεκριμένα, το χρέος της Ελλάδας στο τέλος του 2012 διαμορφώθηκε στο 156,9% του ΑΕΠ, ενώ ακολουθεί η Ιταλία με χρέος 127%, η Πορτογαλία με 124,1% και η Ιρλανδία με 117,4%.

Αντιθέτως, το χαμηλότερο χρέος εμφάνισαν η Εσθονία (9,8%), η Βουλγαρία (18,5%), το Λουξεμβούργο (21,7%) και η Ρουμανία (37,9%).

Όσον αφορά στο έλλειμμα, αυτό διαμορφώθηκε στο 9% - ποσοστό το οποίο περιλαμβάνει και το ποσό για τη στήριξη των τραπεζών. Την χειρότερη επίδοση εμφανίζει η Ισπανία με έλλειμμα 10,6%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ιρλανδία με 8,2% και στην τέταρτη η Πορτογαλία και η Κύπρος με 6,4% έκαστη.

Το χαμηλότερο έλλειμμα εμφανίζουν η Εσθονία και η Σουηδία (0,2%), το Λουξεμβούργο (0,6%) και η Βουλγαρία (0,8%), ενώ πλεόνασμα 0,1% εμφάνισε η Γερμανία.

Στο σύνολο της Ευρωζώνης, το έλλειμμα μειώθηκε από 4,2% το 2011 σε 3,7% το 2012, ενώ στην Ε.Ε. των 28 μειώθηκε από 4,4% σε 3,9%. Το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ αυξήθηκε από 87,3% σε 90,6% στην Ευρωζώνη και από 82,3% σε 85,1% στην Ε.Ε.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις