Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εγκληματική οργάνωση στη Λαμπεντούζα

Αντιμέτωποι με τους οργισμένους κατοίκους της Λαμπεντούζα βρέθηκαν ο πρόεδρος της Ε.Ε. κ. Μπαρόζο και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας κ. Λέτα μόλις πάτησαν το πόδι τους στο νησί όπου είχαν μεταφερθεί τα 302 πτώματα της ναυτικής τραγωδίας της 3ης Οκτωβρίου.

Αντιμέτωποι με τους οργισμένους κατοίκους της Λαμπεντούζα βρέθηκαν ο πρόεδρος της Ε.Ε. κ. Μπαρόζο και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας κ. Λέτα μόλις πάτησαν το πόδι τους στο νησί όπου είχαν μεταφερθεί τα 302 πτώματα της ναυτικής τραγωδίας της 3ης Οκτωβρίου. Οι κάτοικοι οργισμένοι φώναζαν συνθήματα στα οποία αποκαλούσαν "δολοφόνους" και "υποκριτές" τους επίσημους επισκέπτες και τους ζητούσαν να επισκεφθούν το στρατόπεδο πρώτης υποδοχής παράνομων μεταναστών που λειτουργεί στο νησί, για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το θέμα απασχόλησε τον πρωινό καφέ στο Μαξίμου, ενώ οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον κ. Βενιζέλο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα επιτελεία των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης κατέληξαν στην ακόλουθη τακτική: Με δηλώσεις τους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Κεδίκογλου και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας θα κατηγορήσουν τους πολίτες της Λαμπεντούζα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Ο υπουργός Δικαιοσύνης θα καλέσει τους εισαγγελείς (αδιευκρίνιστο αν εννοεί Έλληνες ή Ιταλούς) να διερευνήσουν αν υπάρχουν διασυνδέσεις των ακραίων της Λαμπεντούζα με τους ακραίους της Χαλκιδικής, ενώ ο υπ. Εξωτερικών κ. Βενιζέλος θα ζητήσει από τον Ιταλό πρωθυπουργό να θέσει εκτός συνταγματικού τόξου τους κατοίκους του νησιού. Σε ερώτησή μου αν εννοεί εκτός συνταγματικού τόξου της Ιταλίας ή της Ελλάδας, η απάντηση ήταν "no comment".

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Βορίδης έχει αναλάβει να ζητήσει, με παρέμβασή του στη Βουλή, από τον ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται, χωρίς αστερίσκους και χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο ανασχηματισμός και τα φαγωμένα πόμολα

Η περίοδος του λοκ ντάουν, την οποία πιστώνεται ο Κ. Μητσοτάκης ως μεγάλη διαχειριστική του επιτυχία, έχει συνδεθεί με μια σειρά από σκάνδαλα. Τα πιο σοβαρά από αυτά ήταν η λίστα Πέτσα, η υπόθεση με την κατάρτιση των επιστημόνων και η πανδημία των απευθείας αναθέσεων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις