Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Θεσσαλονίκη / Ανοίγει σήμερα τις πόρτες η Έκθεση Βιβλίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / Ανοίγει σήμερα τις πόρτες η Έκθεση Βιβλίου

Στη Θεσσαλονίκη χτυπάει η καρδιά του βιβλίου από σήμερα μέχρι και την Κυριακή. Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου, κορυφαία διοργάνωση του είδους στη χώρα, συγκεντρώνει εκδότες, Έλληνες και ξένους συγγραφείς, επαγγελματίες του χώρου, στρέφοντας το ενδιαφέρον τόσο στο "Πλήθος ως πρωταγωνιστή στη λογοτεχνία και την Ιστορία", όπως ορίζει το κεντρικό της θέμα όσο και στη λογοτεχνική παράδοση και το παρόν της ισπανικής γλώσσας και λογοτεχνίας, καθώς τιμώμενες είναι φέτος οι ισπανόφωνες χώρες.

Η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά θα εγκαινιάσει την έκθεση (7.30 μ.μ.) αφού λόγω της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης που επρόκειτο να την εγκαινιάσει δεν μπορεί να βρεθεί στη Θεσσαλονίκη. Τα εγκαίνια θα πλαισιώσει εκδήλωση - δρώμενο των σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία του διευθυντή της σχολής Γιάννη Ρήγα. Το δρώμενο θα περιλαμβάνει δραματοποιημένα αποσπάσματα των Ερίκ Βυϊγιάρ και Αντρέα Φραγκιά, τα οποία έχουν αναφορές στο κεντρικό θέμα της φετινής διοργάνωσης.

Προηγουμένως (6.30 μ.μ.) θα γίνει η Επίσημη Τελετή Έναρξης του Έτους Γλώσσας και Λογοτεχνίας Ρωσίας - Ελλάδας, με υπογραφή της σχετικής συμφωνίας, όπου θα χαιρετίσουν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά, ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης, ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα Andrey Maslov και ο αναπληρωτής υπουργός Επιστημών και Ανωτάτης Παιδείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Grigoriy Trubnikov. Το Έτος θα κλείσει αντίστοιχα στην 33η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Μόσχας τον Σεπτέμβριο του 2020.

Περισσότερες από 30 εκδηλώσεις θα παρουσιάσει η ρωσική πλευρά στην Έκθεση, ανάμεσά τους ο διάλογος ανάμεσα στους δυο γνωστούς Ρώσους συγγραφείς Alexey Varlamov και Serge Shargunov με θέμα "Ποιοι είναι οι τρόποι ανάγνωσης και κατανόησης της ρωσικής λογοτεχνίας;", η παρουσίαση της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Μόσχας, της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου non-fiction και του Πανρωσικού Φεστιβάλ Παιδικής Λογοτεχνίας όπως επίσης και του προγράμματος "Πώς μπορεί κανείς να διδαχθεί τη ρωσική γλώσσα online;" από τη Marina Beloborodova του Ινστιτούτου Ρωσικής Γλώσσας "Pushkin".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL