Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.1°C21.3°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.5°C19.4°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C16.6°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C18.6°C
1 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C17.9°C
2 BF 52%
Φωτίζοντας την πραγματικότητα της ζωής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φωτίζοντας την πραγματικότητα της ζωής

ΟΥΤΕ μία, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά τριάντα τρεις (33) ιστορίες χωρέσανε στο βιβλίο "Θαμπές Ζωές" του φιλόλογου Γιάννη Παππά.

Απ’ τον "Αφορεσμένο" έως την "Τελευταία φωτογραφία", ξετυλίγονται μέσα σε 186 σελίδες ιστορίες ζωής, εμπειρίες παιδικής κι εφηβικής ηλικίας, αφηγήσεις καθημερινότητας σε διαφορετικές εποχές και διαφορετικές πολιτικοκοινωνικές συγκυρίες.

Οι ιστορίες του συγγραφέα, εναλλάσσουν τοπία και διηγήσεις συνθέτοντας έναν απολαυστικό καμβά ανάγνωσης. Πεζογραφήματα που σου κρατάνε αμείωτο το αναγνωστικό ενδιαφέρον από την πρώτη έως την τελευταία λέξη τους. Γιατί τα πεζογραφήματα του Γιάννη Παππά, "Θαμπές Ζωές" φωτίζονται από την αριστοτεχνική γλωσσική χρήση του συγγραφέα κι έρχονται στην επιφάνεια της ανάγνωσης ως βιωματικές αφηγήσεις.

Τα θέματα του βιβλίου καταπιάνονται με γεγονότα και πρόσωπα που ζουν μέσα στα γεγονότα ανασκάπτοντας έτσι την ατομική και συλλογική μνήμη για να έλθουν στην επιφάνεια "παιχνίδια της Ιστορίας" με ήρωες πραγματικά πρόσωπα, "ταυτόχρονα στερημένα και αδύναμα και μοναχικά που όλοι τους οι ήρωες αναμετριούνται με την απώλεια, την τρέλα, τον έρωτα και τον θάνατο".

Το βιβλίο του Γιάννη Παππά "Θαμπές ζωές" (εκδόσεις Καστανιώτη) θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018, στις 8 μ.μ., στο Polis Art Café, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Κώστας Βούλγαρης, θα προλογίσει ο ποιητής Ηλίας Γκρής, θα μιλήσουν ο Γιώργος Παπασωτηρίου, η Τασούλα Καραγεωργίου, ο Παναγιώτης Νούτσος και θα παίξει μουσικές της Ηπείρου το συγκρότημα "Λαλητάδες".

ΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Γιάννης Παππάς, "Θαμπές ζωές"
εκδ. Καστανιώτης
σελ. 200, τιμή: 14,84 ευρώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL