Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Απονεμήθηκαν τα βραβεία Γκονκούρ και Ρενοντό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απονεμήθηκαν τα βραβεία Γκονκούρ και Ρενοντό

Βαλερί Μαντό, Νικολά Ματιέ

Για το βιβλίο του "Leurs enfants apres eux", ένα μυθιστόρημα για την εφηβεία και τη νεολαία που πρέπει να βρει τον δρόμο της σε έναν κόσμο που πεθαίνει, τιμήθηκε με το βραβείο Γκονκούρ ο Νικολά Ματιέ. Ο συγγραφέας ακολουθεί πέντε εφήβους στο διάστημα τεσσάρων καλοκαιριών, κατά τη διάρκεια των οποίων προσπαθούν να σκοτώσουν την πλήξη τους. Την ίδια ώρα, οι ενήλικες δεν βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση.

Παρά τα όνειρά τους, οι έφηβοι καταδικάζονται σε μια περιορισμένη ζωή, όπως αυτή των γονιών τους. Οι επιθυμίες παραμένουν ανικανοποίητες και το πάθος για ζωή ατονεί. Πώς μπορείς να ζήσεις όταν είσαι 14 ετών και κατοικείς στην Ελάνζ, μια φανταστική πόλη, η οποία όμως μοιάζει με τόσες πολλές πόλεις που αιμορραγούν λόγω της παγκοσμιοποίησης, με τις βουβές υψικαμίνους της και την πλήξη.

Την ίδια ώρα, η Βαλερί Μαντό τιμήθηκε με το βραβείο Ρενοντό για το βιβλίο της "Le sillon". Η 33χρονη πρώην χρονικογράφος του "Charlie Hebdo" εστιάζει στο διήγημά της στην προσωπικότητα του Τουρκοαρμένιου δημοσιογράφου και συγγραφέα Χραντ Ντινκ, ακτιβιστή του αρμενικού ζητήματος που καταδικάστηκε για "προσβολή της τουρκικής ταυτότητας" και δολοφονήθηκε από Τούρκο εθνικιστή στις 19 Ιανουαρίου 2007, στην Κωνσταντινούπολη, βγαίνοντας από την εφημερίδα του "Agos".

Το ειδικό βραβείο Ρενοντό δόθηκε από την κριτική επιτροπή στον Φιλίπ Λανσόν για το βιβλίο του "Le lambeau", το οποίο έχει ήδη αποσπάσει και το βραβείο Femina.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL