Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ρυθμίσεις για την Ενιαία Τιμή Βιβλίου

Ολοκληρώθηκαν και οι τελευταίες ρυθμίσεις που αφορούν την Ενιαία Τιμή Βιβλίου με την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης την οποία υπέγραψαν οι υπουργοί Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, Οικονομίας και...

Ολοκληρώθηκαν και οι τελευταίες ρυθμίσεις που αφορούν την Ενιαία Τιμή Βιβλίου με την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης την οποία υπέγραψαν οι υπουργοί Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης και ο αν. υπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά και ο υφυπουργός Κώστας Στρατής.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση έρχεται σε συνέχεια των διατάξεων του νόμου και εξασφαλίζει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα προστασίας της εκδοτικής παραγωγής και της διακίνησης των βιβλίων. Συγκεκριμένα, ορίζονται οι τρόποι γνωστοποίησης της τιμής του βιβλίου και οποιασδήποτε αλλαγής σε αυτή, κυρίως όμως ρυθμίζεται ο τρόπος ελέγχου για τυχόν παραβιάσεις του νόμου, όπως σημειώνει το υπουργείο Πολιτισμού, υπογραμμίζοντας ότι "η μεγάλη αλλαγή που φέρνει σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι πλέον προβλέπονται διοικητικά πρόστιμα σε περίπτωση παράβασης και όχι ποινικές κυρώσεις, δηλαδή εξορθολογίζεται και απλοποιείται η διαδικασία ελέγχου".

Η Ενιαία Τιμή Βιβλίου επανήλθε για όλες τις κατηγορίες βιβλίων με τον Νόμο 4549/2018 που ψήφισε η κυβέρνηση τον Ιούνιο στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της τέταρτης αξιολόγησης, η Ενιαία Τιμή επανήλθε για όλες τις κατηγορίες βιβλίων, ανακουφίζοντας τον κλάδο του βιβλίου καθώς πλέον η πολυμορφία και η ποικιλία της εκδοτικής παραγωγής, τα δύσκολα και μη εμπορικά βιβλία, όπως και τα μικρά βιβλιοπωλεία, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχαν υποστεί τις βαριές συνέπειες ενός άνισου ανταγωνισμού.

Η κατάργησή της το 2014, για όλα τα βιβλία πλην των λογοτεχνικών, είχε απορρυθμίσει εντελώς την αγορά οδηγώντας σε απόγνωση τον κόσμο του βιβλίου.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αργότερα, δεν μας πειράζει...

Ύστερα από όλη αυτή τη φασαρία με το μετρό Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε και μία έρευνα που δείχνει ότι το 51% των κατοίκων της πόλης είναι υπέρ της απόσπασης των αρχαίων και μόλις το 38% είναι υπέρ της παραμονής τους στον χώρο.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο