Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Το “Βασίλειο της Ακακίας” και η πολύχρωμη στρουθοκάμηλος Μπεέττυ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το “Βασίλειο της Ακακίας” και η πολύχρωμη στρουθοκάμηλος Μπεέττυ

Μπορούν να αλλάξουν όλα σε μια στιγμή; Κι όμως γίνεται αν σε λένε Μπεέττυ, είσαι πολύχρωμη στρουθοκάμηλος και παλεύεις να φτάσεις στο Βασίλειο της Ακακίας. Το παιδικό μυθιστόρημα «Το Βασίλειο της Ακακίας» είναι αυτή η συναρπαστική διαδρομή προς το στόχο που έχει θέσει η Μπεέττυ, η οποία αναμετριέται συνεχώς με φίλους, με εχθρούς, με φίλους που γίνονται εχθροί και εχθρούς που στο τέλος γίνονται φίλοι.

Ο πύθωνας, η γαζέλα, η αλεπού, η λευκή κουκουβάγια, η μάγισσα Λάμια, η συμμορία του Τάρταρου και τα άλλα ζώα της ζούγκλας μπαίνουν στη ζωή της κάνοντάς την πιο περίπλοκη με γεγονότα άλλοτε δυσάρεστα κι άλλοτε ευχάριστα, αλλά σχεδόν πάντα ανατρεπτικά.

Το Βασίλειο της Ακακίας, του δημοσιογράφου Ανδρέα Μπούσιου ξεκίνησε τη διαδρομή του ως ebook στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες (iTunes, Kobo κ.α) και έχει ήδη ως συνοδοιπόρους παιδιά και μεγάλους.

Το βιβλίο απευθύνεται εξίσου τόσο στα παιδιά από 9 χρονών και πάνω όσο και στους γονείς. «Κάθε βιβλίο είναι ωραίο να είναι μια αφορμή για προβληματισμούς και συζητήσεις. Εξάλλου κάπως έτσι γεννήθηκε τόσο η Μπεέττυ όσο και όλοι χαρακτήρες του βιβλίου» επισημαίνει ο Ανδρέας Μπούσιος.

Όπως εξηγεί στο ΑΜΠΕ, το βιβλίο αυτό γεννήθηκε μέσα από τα παραμύθια και τις ιστορίες που έφτιαχνε από κοινού με το γιο του Ορφέα. «Η κακή μνήμη μου, ήταν μια καλή αφορμή. Το γεγονός ότι δεν θυμόμουν ολόκληρο, κανένα παραμύθι, ήταν το σημείο εκκίνησης να διαμορφώσουμε τα δικά μας παραμύθια» μας λέει και συμπληρώνει: «φτιάξαμε ήρωες, αντι-ήρωες, μικρές και μεγάλες ιστορίες. Μα η Μπεέττυ και το Βασίλειο της Ακακίας ξεχώρισε. Έτσι αποφασίσαμε να το μοιραστούμε με όλους».

«Το Βασίλειο της Ακακίας δεν είναι τίποτε άλλο από το να πιστεύεις στο όραμά σου, να πιστεύεις στην προσπάθειά σου και να πιστεύεις στον εαυτό σου. Να ξεπεράσεις τους φόβους και τις αμφιβολίες και να δεις με ανοικτό, με διαφορετικό μάτι τη ζωή» εξηγεί ο Ανδρέας Μπούσιος.

«Τα εμπόδια και τα προβλήματα που παρουσιάζονται αν τα δεις από την πλευρά του φόβου που υπάρχει μέσα σου θα σε φέρουν πίσω. Αν τα δεις από την οπτική γωνία του τελικού στόχου αποτελούν μια ευκαιρία. Να κρίνεις καταρχήν αν ο στόχος σου αξίζει. Αν αξίζει ο στόχος τότε, όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές, θα πρέπει να τα ξεπεράσεις τα γνωστά όρια του εαυτού σου προκειμένου να το καταφέρεις» σημειώνει ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL