Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
17.5°C20.9°C
1 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.4°C20.5°C
1 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.3°C
2 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.8°C21.8°C
5 BF 36%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
2 BF 40%
9ο Φεστιβάλ ΛΕΑ / 9ο Φεστιβάλ ΛΕΑ: Ισπανόφωνη λογοτεχνία εν Αθήναις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

9ο Φεστιβάλ ΛΕΑ / 9ο Φεστιβάλ ΛΕΑ: Ισπανόφωνη λογοτεχνία εν Αθήναις

Σημαντικοί Ισπανοί, Πορτογάλοι και Λατινοαμερικανοί λογοτέχνες συναντιούνται και φέτος στο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Λογοτεχνίας Εν Αθήναις που από το καλοκαίρι του 2008 έως σήμερα επιχειρεί να προωθήσει έναν ευρείας κλίμακας διαπολιτισμικό διάλογο με επίκεντρο τη λογοτεχνία και εξακτίνωση στο μεγαλύτερο φάσμα των τεχνών.

Σε Αθήνα και Λευκάδα

Η Αθήνα από τις 7 έως τις 19 Ιουνίου και η Λευκάδα αμέσως μετά, από τις 16 έως τις 19 του ίδιου μήνα, θα υποδεχτούν ευρείας γκάμας εκδηλώσεις. Εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, αφηγήσεις παραμυθιών, εργαστήρια λογοτεχνικής μετάφρασης μέχρι λογοτεχνικά, θεατρικά, μουσικά και γαστρονομικά εργαστήρια, μουσικές και ποιητικές βραδιές, αφιερώματα σε συγγραφείς, παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες, και στρογγυλές τράπεζες με τους προσκεκλημένους συγγραφείς και με Έλληνες ομοτέχνους τους.

Οι αφίξεις από Λ. Αμερική

Επίτιμος πρόεδρος του Φεστιβάλ ο Πέτρος Μάρκαρης ιδιαίτερα αγαπητός στους ισπανόφωνους αναγνώστες, θα υποδεχτεί σημαντικούς λογοτέχνες γνωστούς στους Έλληνες αναγνώστες, αλλά και αμετάφραστους στη γλώσσα μας. Φέτος αναμένεται να δώσουν το παρόν τους στο φεστιβάλ ο Χιλιανός Ραούλ Σουρίτα, οι Κολομβιανοί Έκτορ Αμπαντ Φασιολίνσε και Σαντιάγο Γκαμπόα, οι Ισπανοί Πάμπλο Γκουτιέρεθ και Χουάν Βιθέντε Πικέρας, η Αργεντινή Μάρτα Σίλβια Διος Σανς, ο Χόρχε Γκαλάν από το Ελ Σαλβαδόρ ο Μεξικανός Χουάν Γιγιόρο, ο Πορτογάλος Ζοζέ Λουίς Πεϊσότο και ο Ουρουγουανός Γκαμπριέλ Καλντερόν, αλλά και μελετητές, συγγραφείς και ποιητές, των οποίων το έργο δεν έχει μεταφραστεί ακόμα στα ελληνικά, ανάμεσα στους οποίους οι Ισπανοί Εουζέμπι Αγιένσα, η Ρακέλ Λόπεθ, η Μερθέδες Θεμπριάν και η Άδα Σάλας (Ισπανία), ο Αλμπέρτο Κάνο από τον Παναμάς και η Χάνατ Καράσα (Μεξικό - ΗΠΑ).

Στο μουσικό κομμάτι του Φεστιβάλ ΛΕΑ, θα εμφανιστούν μεταξύ άλλων οι Αλέξανδρος Τεφαρίκης, Χουάν Γρανάδος, Ζοζέπ Τέρο, Μάριος Στρόφαλης, Μάρτα Μορελεόν, Ρομάν Γκόμες, Γιώτα Μπαρόν, Χέρμαν Μάυρ, Κώστας Βλαχόπουλος, Γιώργος Ρούλος, Αλεχάντρο Τσακόν, Αργυρώ Τσάπου και Ρέμυ Μαϊλάν.

Στο Κέντρο Πολιτισμού Στ. Νιάρχος

Η έναρξη του φετινού φεστιβάλ θα γίνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ τις εκδηλώσεις θα φιλοξενήσουν η Τεχνόπολις, η Στοά του Βιβλίου, το Abanico, το Poems & Crimes Art Bar, το Polis Art Café, το Books Plus / Art & Coffee, ο Πολυχώρος Πολιτισμού Αθηναΐς και το Ίδρυμα Μαρία Τσάκος που θα γίνει η τελετή λήξης. Οι εκδηλώσεις στην πλειονότητά τους έχουν ελεύθερη είσοδο, ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL