Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.2°C19.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.2°C18.2°C
1 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C14.5°C
0 BF 62%
Περί βιβλιοθηκών... στην περιφέρεια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Περί βιβλιοθηκών... στην περιφέρεια

Ομορφαίνουν οι μέρες των παιδιών όταν η βιβλιοθήκη της πόλης τους τα καλεί σε ένα διαρκές ταξίδι στη γνώση και στα βιβλία. Και ομορφαίνουν οι μέρες αυτές όταν στις πόλεις της ελληνικής περιφέρειας τα ταξίδια κρατάνε ολόκληρο τον χρόνο. Μέσα στη καρδιά του χειμώνα, λοιπόν, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς ανακοινώνει το πρόγραμμα των δράσεών της για τα παιδιά τον μήνα Ιανουάριο.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017, ώρα 9.00 το πρωί. "Κρύο - κρύο παγωνιά!". Νιώθουμε όμορφα, ζεστά στη βιβλιοθήκη μας! Διαβάζουμε ιστορίες για μακρινές χώρες με κρύο πολύ και παγωνιά! Βλέπουμε την ταινία “Πιγκουίνος χάθηκε - Πιγκουίνος βρέθηκε”. Παίζουμε ένα παιχνίδι μνήμης και τέλος κατασκευάζουμε το δικό μας ζωάκι. Με τα παιδιά του 1ου παιδικού σταθμού Καστοριάς.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017, 7.00 το βράδυ “Ο γερο-χρόνος και τα παιδιά του”. Οι μήνες του Χειμώνα είναι τρεις. Ποιοι είναι; Άντε τώρα να τους βρεις. Δραματοποίηση παραμυθιού και κατασκευή ημερολογίου. Για παιδιά 5-12 χρονών.

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017, 9.00 το πρωί. "Κρύο-κρύο παγωνιά!". Νιώθουμε όμορφα, ζεστά στη βιβλιοθήκη μας! Διαβάζουμε ιστορίες για μακρινές χώρες με κρύο πολύ και παγωνιά! Βλέπουμε την ταινία “Πιγκουίνος χάθηκε - Πιγκουίνος βρέθηκε”. Παίζουμε ένα παιχνίδι μνήμης, τέλος κατασκευάζουμε το δικό μας ζωάκι. Με τα παιδιά του 2ου παιδικού σταθμού Καστοριάς.

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, 7.00 το βράδυ. Ανταλλαγή δώρων και κοπή βασιλόπιτας. Φτιάχνουμε μικρά δωράκια και τα ανταλλάσσουμε. Ετοιμάζουμε την αφίσα του νέου χρόνου. Φέρτε μαζί σας ένα μικρό αντικείμενο, κορδέλες και χάντρες να το στολίσουμε! Για όλα τα παιδιά.

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017, 7.00 το βράδυ. «Οι σκανταλιές του Γενάρη και οι Αλκυονίδες μέρες». Χουχουλιάζουμε διαβάζοντας παραμύθια, εμπνεόμαστε από την λαογραφία των δώδεκα μηνών και κάνουμε το Αλφαβητάρι του νέου χρόνου. Για παιδιά 5-10 χρονών.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017, 7.00 το βράδυ. "Κρύο-κρύο παγωνιά!". Νιώθουμε όμορφα, ζεστά στη βιβλιοθήκη μας! Βλέπουμε την ταινία «Ο απίθανος κύριος Φοξ». Για όλα τα παιδιά.

Στην πόλη της Καστοριάς, λοιπόν, άλλη μία βιβλιοθήκη της ελληνικής περιφέρειας ανοίγει τις πόρτες της για τους μικρούς της φίλους. Πόρτες που οδηγούν στη γνώση αλλά και στη διασκέδαση. Ή καλύτερα: πόρτες που κάνουν τη γνώση διασκέδαση.

Είναι οι μαγικές πόρτες της βιβλιοθήκης αυτές. Με απλά υλικά, γράμματα και λέξεις, βιβλία στη σειρά που ανοίγουν και κλείνουν, που διαβάζονται φωναχτά ή σιωπηλά και που εισάγουν τα παιδιά στην τριβή με την ανάγνωση και το βιβλίο. Δημιουργούν όμορφους εθισμούς. Και όταν αυτές οι βιβλιοθήκες ανοίγουν τις πόρτες τους στις πόλεις της περιφέρειας, όπου οι διέξοδοι για τα παιδιά είναι πιο περιορισμένες, οι μέρες των παιδιών ομορφαίνουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL