Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.7°C20.1°C
3 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.3°C
3 BF 87%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
14.4°C18.2°C
4 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.6°C
2 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.6°C14.6°C
1 BF 95%
ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗ / Άλκηστις Κοροβέση: "Έφυγε" μια αφοσιωμένη εκπαιδευτικός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗ / Άλκηστις Κοροβέση: "Έφυγε" μια αφοσιωμένη εκπαιδευτικός

Έφυγε χθες από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα, στο Νεκροταφείο του Βύρωνα, στις 3 το μεσημέρι, η εκπαιδευτικός Άλκηστις Κοροβέση, αδελφή του αγωνιστή της Αριστεράς και της δημοκρατίας Περικλή Κοροβέση.

Υπήρξε μία φωτισμένη εκπαιδευτικός, εξαιρετική φιλόλογος, με βαθιά γνώση και αγάπη για το θέατρο και τις παραστατικές τέχνες, την οποία προσπαθούσε να μεταδώσει στους μαθητές της, καθώς ο πατέρας της, Χρήστος, εκτός από φιλόλογος, υπήρξε και ερασιτέχνης τραγουδιστής της όπερας, ενώ ο αδελφός της ηθοποιός.

Η Άλκηστις Κοροβέση ανήκε σε εκείνη τη γενιά των αφοσιωμένων εκπαιδευτικών, που στα χρόνια της χούντας και στη μεταπολίτευση μετέτρεψαν ένα φημισμένο, αλλά αυταρχικό σχολείο, το 2ο Γυμνάσιο Αθήνας στο οποίο υπηρετούσε, σε μια από τις πιο προοδευτικές εκπαιδευτικές κοινότητες της Ελλάδας, όπως παραδέχονται ακόμα και σήμερα οι μαθητές της.

Η "μικρή της οικογένεια", όπως υπογράφουν το αγγελτήριο του θανάτου της ο Τάσος, ο Περικλής, η Μαρία, ο Χριστόφορος και τα ξαδέλφια της, παρακαλούν τη "μεγάλη της οικογένεια", μαθητές, φίλους και φίλες, συνάδελφους κ.ά., αντί για στεφάνια να δώσουν ό,τι μπορούν σε μια αριστερή εφημερίδα ή έντυπο της Αριστεράς της αρεσκείας τους.

Η Αυγή εκφράζει τα συλλυπητήριά της στη "μικρή οικογένειά" της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL