Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Οι συγγραφείς του Εύμαρου γράφουν: «42 κείμενα καραντίνας» - Η λογοτεχνία την εποχή του lockdown.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι συγγραφείς του Εύμαρου γράφουν: «42 κείμενα καραντίνας» - Η λογοτεχνία την εποχή του lockdown.

Ο κορωνοϊός, η πανδημία, το lockdown και η υποχρεωτική απομάκρυνση των ανθρώπων δεν λύγισαν το πνεύμα των εκδόσεων Εύμαρος, που επέστρεψαν με το αισιόδοξο μήνυμα ενός συλλογικού έργου των συγγραφέων του εκδοτικού οίκου με τον τίτλο: «42 κείμενα καραντίνας».

Από τη στιγμή που η καραντίνα αποτελεί παρελθόν, ή τουλάχιστον έτσι θέλουμε να ελπίζουμε, ο Εύμαρος θα παρουσιάσει τα «42 κείμενα καραντίνας» την Τετάρτη 8  Ιουλίου, στις 8:00 μ.μ στη Θρυαλλίδα, Ηρακλειδών 11, στο Θησείο, πολύ κοντά στον ηλεκτρικό Σταθμό.

Την παρουσίαση θα κάνουν οι συγγραφείς του Εύμαρου. Θα συντονίσει η συγγραφέας Μαρώ Τριανταφύλλου και θα διαβάσει η συγγραφέας Θούλη Στάικου.

Η βραδιά θα κλείσει με τραγούδια από τον Βασίλη Σανταγιάννη.

Συν-διοργανωτής της παρουσίασης είναι και η «Θρυαλλίδα» ο Σύλλογος Κοινωνικής και Πολιτιστικής Παρέμβασης, ενώ θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας. 

Φαίνεται πάντως ότι παρά την πανδημία η απάντηση των συγγραφέων ξεπέρασε κάθε προσδοκία και ήταν άμεση, όπως έδειξαν και οι αναρτήσεις των κειμένων στον ιστότοπο του εκδοτικού οίκου.

Το γεγονός όμως ότι αμέσως μετά το τέλος του lockdown οι εκδόσεις Εύμαρος προχωρούν σε μια νέα παρουσίαση δείχνει και τη διάθεση να κερδηθεί η μάχη του βιβλίου, που δοκιμάστηκε σκληρά την περίοδο του lockdown.

Ακόμη πιο αισιόδοξο είναι το γεγονός ότι οι εκδόσεις Εύμαρος προχωρούν σε μια συλλογική έκδοση, με «το πνεύμα του συνανήκειν, της δημιουργίας μια κοινότητας ανθρώπων, καλύτερα μια παρέας ανθρώπων  που αγαπούν το βιβλίο και τον πολιτισμό, ξεπερνούν τις θεμιτές φιλοδοξίες και κοιτάζουν το κοινό καλό, όχι μόνη τη δική τους εξέλιξη και επιτυχία και μοιράζονται αξίες και ιδέες», όπως σημειώνει Πέτρος Κακολύρης, ο υπεύθυνος των εκδόσεων Εύμαρος που συντόνισε και επιμελήθηκε το όλο εγχείρημα.

Θα λέγαμε ότι η προσπάθεια του των εκδόσεων Εύμαρος συναντάται και με άλλα διεθνή ρεύματα την εποχή του κορωνοϊού και της πανδημίας, γιατί όπως έγραψε στο διαδίκτυο αναγνώστης των «42 κειμένων καραντίνας»…. «το υλικό που συγκεντρώνεται δημιουργεί μια πολύτιμη δεξαμενή αναδυόμενης μελέτης για όσους θελήσουν να ψάξουν τις αντανακλάσεις μιας τρέχουσας και εξακολουθητικά βιούμενης κρίσης, από τη σκοπιά των ανθρωπολόγων, των μελετητών της λογοτεχνίας, των λαογράφων. Οι Αμερικανοί λαογράφοι, πληροφοριακά, συγκεντρώνουν ήδη το δημοσιευμένο ηλεκτρονικό υλικό που αναφέρεται στον Covid 19, οτιδήποτε αναρτήθηκε σε ποστ, κείμενο, γελοιογραφία, βιντεάκι, και θα μπορούσε δυνητικά να προκαλέσει μελετητικό ενδιαφέρον, στο παρόν ή το μέλλον».

Το βιβλίο θα κοστίζει 12 ευρώ, ενώ τα συγγραφικά δικαιώματα (10%) θα πηγαίνουν στο Σύλλογο μεταμοσχευμένων καρδιάς – πνεύμονα «Η σκυτάλη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL