Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Ρινίσματα": Κυκλοφορία της ποιητικής συλλογής του Βαγγέλη Γέττου

Τα “Ρινίσματα” αγωνίζονται να καταλάβουν τόσο ακριβώς χώρο όσο χρειάζονται μικρές και μεγάλες στιγμές για να φωλιάσουν και να επωάσουν το καινούριο άγνωστο, το ολοκαίνουριό μας λάθος

Η έκρηξη ήταν ατελής:
τα μισά θραύσματα,
άστρα και πλανήτες έγιναν∙
τ’ άλλα μισά
παρέμειναν ποιήματα.

Τροχίζοντας τον χρόνο, το συνεργείο της ζωής γεμίζει ρινίσματα που παλεύουμε άλλοτε μάταια, άλλοτε επιτυχώς - αλλά πάντοτε ατελώς - να συνθέσουμε σε εικόνα. Ο Βαγγέλης Γέττος, 7 χρόνια μετά το “Προσάναμμα’’ (Εκδόσεις των Συναδέλφων, 2013), επιδίδεται σε μια δεύτερη ποιητική απόπειρα. Ένας κατακερματισμένος δρόμος με αλλόκοτη σήμανση που ωστόσο περπατούμε, χωρίς να παραιτούμαστε.

Τα “Ρινίσματα’’, με τη μικροσκοπική τους έκδοση, χωρούν σε μια τσέπη όπως ένα μισοτελειωμένο πακέτο τσιγάρων με έναν αριθμό τηλεφώνου γραμμένο πάνω του με μπλε στυλό. Όπως μια γροθιά που σφίγγει τσαλακώνοντας ένα αεροπορικό εισιτήριο. Τα “Ρινίσματα” αγωνίζονται να καταλάβουν τόσο ακριβώς χώρο όσο χρειάζονται μικρές και μεγάλες στιγμές για να φωλιάσουν και να επωάσουν το καινούριο άγνωστο, το ολοκαίνουριό μας λάθος.

Οι πρώτες παρουσιάσεις των ‘’Ρινισμάτων’’ έχουν προγραμματιστεί για την Αθήνα, την Πάτρα τη Λευκωσία, τη Λεμεσό και θα ανακοινωθούν άμεσα.

Στην Ελλάδα το κοινό μπορεί να αναζητήσει τα “Ρινίσματα”

●    στην Αθήνα στις Εκδόσεις των Συναδέλφων, Καλλιδρομίου 30, Εξάρχεια
●    στην Πάτρα στο Πολύεδρο, Κανακάρη 147 και στο Απτάλικο, Ηφαίστου 36
●    στη Θεσσαλονίκη στις Ακυβέρνητες Πολιτείες, Αλ. Σβώλου 28
●    στο Ηράκλειο, στη Φυγόκεντρο, Έβανς 83
●    στη Μυτιλήνη στο τηλ 6986243049

Στην Κύπρο

●    στη Λευκωσία
○    στο Σολώνειον Κέντρον Βιβλίου, Βυζαντίου 24
○    στο Artnaldas Concept Experience, Αρνάλδας 2
○    στον Πλάτανο, Αρχ. Μακαρίου Γ’ 96, Καϊμακλί
●    στη Λεμεσό στον Φανός Θυέλλης, Ελευθερίας 87

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις