Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τμήμα Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ: Δυσαναπλήρωτο το κενό στο χώρο του πολιτισμού από τον θάνατο του Σ.Γαβριηλίδη

ICON

«Μεγάλη υπήρξε η συμβολή του στη διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος, με εκδηλώσεις στις οποίες συγκέντρωσε επανειλημμένα με αγάπη, σεβασμό και ιστορική φροντίδα την εβραϊκή κοινότητα της Αθήνας και μαζί τους αντιφασίστες προοδευτικούς πολίτες»

«Ο θάνατος του Σάμη Γαβριηλίδη, που έφυγε μετά από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο, αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στο χώρο των εκδόσεων και του βιβλίου, αλλά και του πολιτισμού γενικότερα», τονίζει το τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Σ.Γαβριηλίδης ήταν «ενεργό μέλος της γενιάς που ενηλικιώθηκε στα χρόνια της δικτατορίας και του αντιδικτατορικού αγώνα. Βρέθηκε στο Πολυτεχνείο κι από εκεί, στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, στο χώρο των εκδόσεων, σε μια εποχή άνθισης για το βιβλίο και σε μια κοινωνία που διψούσε για γνώση και νέες ιδέες.

» Πρώτα στο Πλέθρον και στη συνέχεια στον δικό του, ομώνυμο, εκδοτικό οίκο, υπηρέτησε το χώρο του βιβλίου για περισσότερα από 40 χρόνια με αφοσίωση, βαθιά γνώση και υψηλή αισθητική, ως ένας από τους λίγους εκδότες μας που γνώριζε καλά την τέχνη της τυπογραφίας.

» Με την  πεποίθηση πως η γνώση είναι ένα απολύτως αναγκαίο αγαθό για όλους αλλά και με πίστη στη συλλογικότητα, εξέδωσε κυρίως έργα νέων Ελλήνων ποιητών και πεζογράφων, αστυνομική λογοτεχνία και δοκίμια, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη της ιστορικής μνήμης».

«Πάντα ευφυής και ακούραστος, τα τελευταία χρόνια δημιούργησε το δικό του βιβλιοπωλείο και το καθιέρωσε ως στέκι καλλιτεχνών, διανοουμένων, αριστερών συζητητών όλων των αποχρώσεων και ταυτόχρονα σε κέντρο πολιτισμού που φιλοξένησε εικαστικές εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις  και φεστιβάλ, μουσικές βραδιές ρεμπέτικου αλλά και τζαζ» σημειώνει το τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλήγοντας σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι «μεγάλη υπήρξε η συμβολή του στη διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος, με εκδηλώσεις στις οποίες συγκέντρωσε επανειλημμένα με αγάπη, σεβασμό και ιστορική φροντίδα την εβραϊκή κοινότητα της Αθήνας και μαζί τους αντιφασίστες προοδευτικούς πολίτες». 

«Το τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Σάμη Γαβριηλίδη και τα θερμά του συλλυπητήρια στη Βάσω Κυριαζάκου και στο γιo του».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις