Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο Dr. John αποχαιρέτησε για πάντα τη Νέα Ορλεάνη

Ένας ευφυής, επινοητικός μουσικός, που πειραματίστηκε με ρυθμούς κι έδωσε ταυτότητα στον καθαρόαιμο rhythm’ n’ blues ήχο της Νέας Ορλεάνης, γνωστός σε όλους όσοι τον αγάπησαν και τον παρακολουθούσαν...

Ένας ευφυής, επινοητικός μουσικός, που πειραματίστηκε με ρυθμούς κι έδωσε ταυτότητα στον καθαρόαιμο rhythm’ n’ blues ήχο της Νέας Ορλεάνης, γνωστός σε όλους όσοι τον αγάπησαν και τον παρακολουθούσαν φανατικά, με το χαϊδευτικό Dr. John, έφυγε από τη ζωή στα 77 του χρόνια, προδομένος από την καρδιά του.

Γεννημένος το 1941 στη Νέα Ορλεάνη, ο Malcolm John Rebennack Jr όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, έζησε από μικρός μέσα στους ήχους της μουσικής, καθώς ο πατέρας του, παράλληλα με το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών που διατηρούσε, πουλούσε και δίσκους 78 στροφών.

Διδάσκεται μαθήματα κιθάρας από κιθαρίστες του Fats Domino και τον κερδίζει η μαύρη μουσική.

Αυτό όμως που τον κάνει να ξεχωρίσει είναι η καθιέρωση του ήχου της Νέας Ορλεάνης. Υπήρξε ο άνθρωπος που επινόησε μια πρωτότυπη σύνθεση ήχων μπλουζ, κάντρι, τζαζ, ροκ εντ ρολ κ.ά. που αποκαλείται New Orleans.

Ένα τραγούδι του στάθηκε αφορμή να δημιουργήσει τον χαρακτήρα του Dr. John.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’60 δημιούργησε στο Λος Άντζελες τα πρώτα συγκροτήματα και υπήρξε και παραγωγός δίσκων.

Επηρεασμένος από τον μυστικισμό, τις μαγείες και τις δεισιδαιμονίες του τόπου του, μπόλιασε με αυτά πολλούς από τους δίσκους του. Υπήρξε ενεργός μουσικός ως το τέλος της ζωής του, ενώ αλησμόνητος θα μείνει και για τις εκκεντρικές εμφανίσεις του, επηρεασμένες από την ιστορία της Νέας Ορλεάνης και την παράδοση των Ινδιάνων.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η πολιτική της κυβέρνησης και η άλλη λογική

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στη σοβαρή οικονομική κρίση του κορωνοϊού έχει συγκεκριμένο πρόσημο. Δεν είναι μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη της κοινωνίας, αλλά μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη των ισχυρών συμφερόντων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις