Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Με ποικιλία και πολυσυλλεκτικότητα!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με ποικιλία και πολυσυλλεκτικότητα!

Εξαρχής το ετήσιο Summer Nostos Festival, που διοργανώνει το ΙΣΝ και πραγματοποιείται σε όλους τους ανοιχτούς (και σε ορισμένες περιπτώσεις στους κλειστούς) χώρους του ΚΠΙΣΝ, είχε θέσει ως βασικό αίτημά του την εκπροσώπηση όσο το δυνατόν περισσοτέρων τάσεων της μουσικής, του χορού και άλλων μορφών δημιουργικότητας και με τρόπο ώστε η αισθητική των εκάστοτε συμμετεχόντων να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο διαφορετική.

Στη φετινή, πέμπτη κατά σειρά, διοργάνωσή του τα στοιχεία αυτά είναι πιο έκδηλα από κάθε προηγούμενη. Όπως έγινε φανερό στην παρουσίαση του προγράμματός του, που πραγματοποιήθηκε χθες, ξεκινώντας με ένα πρωτότυπο διαδραστικό παιχνίδι το οποίο συντόνισε ο stand up κωμικός Λάμπρος Φισφής πριν από την ομιλία της καλλιτεχνικής διευθύντριάς του Μίλυς Πασχάλη, που αναφέρθηκε διεξοδικά σε αυτό, το Summer Nostos Festival 2019, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 23 μέχρι και τις 30 Ιουνίου, θα είναι το πλέον ποικίλο και πολυσυλλεκτικό μέχρι τώρα.

Από τον χώρο της διεθνούς μουσικής θα σημειώσουμε κατά πρώτο λόγο τις συμμετοχές του Αμερικανού rock τραγουδοποιού και ερμηνευτή Andrew Bird, του εξαιρετικά ενδιαφέροντος επίσης αμερικανικού rock τρίο Low, της πάντα τόσο δυναμικής στη σκηνή Neneh Cherry, της Αμερικανίδας κατά βάση ηθοποιού (κατά ένα τμήμα ελληνικής καταγωγής και συζύγου του Τομ Χανκς) Rita Wilson, αλλά και, εντός του ευρύτερου εναλλακτικού πλαισίου, την αναβίωση του πάλαι ποτέ κραταιού ημετέρου φεστιβάλ σχολικών συγκροτημάτων Scchoolwave.

Οι συμμετοχές της εγχώριας σκηνής είναι λιγότερες και είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποια, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Γιώργος Μαργαρίτης, Μαρίνα Σάττι με το project Yalla 2.0, ο πολύ ιδιαίτερος τραγουδοποιός Περικλής Κανάρης που ζει μόνιμα στην Αμερική, ο θαυμάσιος jazz κοντραμπασίστας και συνθέτης Μιχάλης Καλκάνης, αλλά και ένα πρωτότυπο project του Αντώνη Μαρτσάκη σε συνεργασία με τον διακεκριμένο χορογράφο Αντώνη Φωνιαδάκη.

Τέλος από τον χώρο της κλασικής και σύγχρονης μουσικής περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν σίγουρα η συναυλία του κουαρτέτου εγχόρδων Τετρακτύς, η σύμπραξη της Χορωδίας Υποτρόφων του Πανεπιστημίου Tale με την Ορχήστρα Academica Αθηνών και το ελληνικό EL Sistema, αλλά και η νέα οπερέτα του Νίκου Κυπουργού με λιμπρέτο τη «Μήδεια» του Μποστ.

Ανάμεσα στις πολλές άλλες εκδηλώσεις να επισημάνουμε μιαν εγκατάσταση του πρωτοπόρου μουσικού της ambient και της electronica Brian Eno, ενώ δεν θα λείψουν και οι αθλητικές δραστηριότητες, όπως ο καθιερωμένος νυχτερινός αγώνας δρόμου "SNF Run Τρέχοντας προς το μέλλον" και το 8ο Συνέδριο του ΙΣΝ. Το SNF19 είναι και πάλι εδώ για να μας «γυρίσει πίσω στα καλύτερά μας καλοκαίρια»!

ΘΑΝΟΣ ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL