Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
Υπόκλιση στον "βασιλιά της επιθεώρησης"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπόκλιση στον "βασιλιά της επιθεώρησης"

Σφράγισε τη χρυσή εποχή της ελληνικής επιθεώρησης του '50 και του '60 γράφοντας περισσότερα από 2.500 τραγούδια και μελωδίες για θεατρικά έργα, μουσικές κωμωδίες, βαριετέ και ταινίες του ασπρόμαυρου ελληνικού κινηματογράφου. Ο Γιώργος Μουζάκης, που επέβαλε πρώτος στην ελληνική μουσική τις μεγάλες, αστραφτερές ορχήστρες και έκανε το κοινό να χορέψει σε ρυθμούς όπως η σάμπα, το μάμπο, το φοξ τροτ και η ρούμπα, είναι ο μεγάλος τιμώμενος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τρίτη 5 Μαρτίου. Η λαμπερή και γοητευτική εκείνη εποχή ξαναζωντανεύει μέσα από τη μουσική παράσταση «Ο διαχρονικός Γιώργος Μουζάκης», όπου θα ακουστούν οι αγαπημένες επιτυχίες του σπουδαίου συνθέτη, μαέστρου και δεξιοτέχνη τρομπετίστα από τη νέα γενιά των Ελλήνων τραγουδιστών όπως ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Δώρος Δημοσθένους, η Μαρίζα Ρίζου αλλά και η Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Στην παράσταση, που παρουσιάζει ο Θανάσης Αλευράς, εμφανίζεται επίσης και ο Γιώργος Κατσαρός, δίνοντας το προσωπικό του στίγμα στις σπουδαίες αυτές μουσικές και στα τραγούδια που άφησαν εποχή και ξεσήκωναν το κοινό. Τις ενορχηστρώσεις, τη μουσική επιμέλεια και την προσαρμογή του μουσικού υλικού έχει κάνει ο Ζάχος Μουζάκης, τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Άγγελος Τριανταφύλλου και τη σκηνογραφία ο Νότης Χριστοδούλου, ενώ τα κείμενα της παράστασης είναι της Μυρτώς Κοντοβά.

Σε αυτή την ξεχωριστή βραδιά, που θα επιχειρήσει να αναβιώσει τη λάμψη, το μπρίο και το πάθος των τραγουδιών του Μουζάκη, τα οποία άφησαν εποχή με την υψηλή αισθητική και την ακαταμάχητη γοητεία τους και εξακολουθούν να μας συναρπάζουν και να μας συγκινούν, συμμετέχουν επίσης οι τραγουδιστές Σταύρος Σαλαμπασόπουλος και Κώστας Χατζηχριστοδούλου.

Θα ακουστούν ορισμένα από τα αθάνατα τραγούδια που τραγούδησαν καλλιτέχνες όπως ο Τώνης Μαρούδας, η Μάγια Μελάγια, ο Τζίμης Μακούλης, η Ρένα Βλαχοπούλου, η Καίτη Μπελίντα, η Τζένη Βάνου, ο Γιάννης Βογιατζής, η Σπεράντζα Βρανά, ο Σώτος Παναγόπουλος κ.ά. Τραγούδια που χάρισαν κέφι και τροφοδότησαν τα γλέντια για ολόκληρες γενιές, όπως «Mάμπο μπραζιλέρο», «Εγώ θα σ’ αγαπώ και μη σε νοιάζει», «Βίρα τις άγκυρες», «Σου σφυρίζω», «Όμορφη που ήταν η παλιοπαρέα μας» και πολλά άλλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL