Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Σήμερα Και τα επόμενα τέσσερα Σάββατα, μέχρι και τις 9 Μαρτίου, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Γιώτα Νέγκα με τη συνοδεία επταμελούς σχήματος (ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, keyboards, βιολί, ακορντεόν, μπάσο και ντραμς) στο «Άνοδος Live Stage».

Και τα επόμενα δύο Σάββατα, 16 και 26 Φεβρουαρίου, η δεξιοτέχνιδα της κρητικής λύρας, ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Γεωργία Νταγάκη με τη συνοδεία τετραμελούς σχήματος (κιθάρα ακορντεόν, μπάσο και ντραμς) στο «Ίλιον Plus».

Η Μικαέλα Δαρμάνη και ο Νίκος Ξαρχάκος με τη συνοδεία τριμελούς σχήματος (πιάνο, βιολί και κρουστά) σε «πειραγμένα» τραγούδια άλλων αλλά και δικά τους στο «Jazz Point» (Ακαδημίας 18, Σύνταγμα).

Ρεσιτάλ πιάνου της Μελίνας Τσινάβου στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Φίλιππος Νάκας (Ιπποκράτους 41) και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου Και τις επόμενες δύο Κυριακές, 17 και 24 Φεβρουαρίου, Toubanaki Music Project, δηλαδή η πολυδιάστατη ερμηνεύτρια Αγγελική Τουμπανάκη με τη συνοδεία ενός εξαίρετου τετραμελούς σχήματος (κιθάρα, πιάνο, μπάσο και ντραμς) στο Club του «Σταυρός του Νότου».

Αφιέρωμα στο έργο της συνθέτιδας Πηγής Λυκούδη με την συμμετοχή των ερμηνευτριών Γεωργίας Αγγέλου και Μαρίνας Βολουδάκη από τον πολιτιστικό σύλλογο Τροβαδούροι Κηφισιάς στο Πολιτιστικό Κέντρο Κηφισιάς (Διονύσου και Μυρσίνης 2) και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

Στο πλαίσιο του κύκλου Sessions του ΚΠΙΣΝ ο Andrew Weatherall, ένας από τους σημαντικότερους Βρετανούς DJs και παραγωγούς electronica, σε ένα DJ set στον Φάρο και φυσικά με ελεύθερη είσοδο.

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου Το ΚΠΙΣΝ φιλοξενεί την Orchestra Of The Age Of Enlightenment η οποία θα συνοδεύσει τη μέτζο Magdalena Kožená σε άριες Μότσαρτ, Χάιντν και Γκλουκ στην κεντρική σκηνή της ΕΛΣ και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου Αφιέρωμα στον ρόλο του ακορντεόν στη σύγχρονη μουσική από το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής υπό την διεύθυνση του Ιάκωβου Κονιτόπουλου και με σολίστ τον Παναγιώτη Ανδρέογλου στο ακορντεόν και τον Κωστή Θέο στο βιολοντσέλο σε έργα Χατζημιχελάκη, Τσούγκρα, Ζερμπίνου, Σοφίας Γκουμπαϊντούλιν και φυσικά Astor Piazzolla στο Μέγαρο Μουσικής.

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου Και την επομένη, Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, ο Μάριος Φραγκούλης με τη συνοδεία Big Band υπό την διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού σε ερωτικά τραγούδια στο Μέγαρο Μουσικής.

Το κουιντέτο του σπουδαίου πιανίστα Δημήτρη Καλαντζή που συναπαρτίζεται από τέσσερις εξαίρετους μουσικούς στο σαξόφωνο, τρομπέτα, κοντραμπάσο και ντραμς σε jazz διασκευές συνθέσεων του Μίκη Θεοδωράκη στο «Half Note Jazz Club”.

Η θαυμάσια jazz ερμηνεύτρια Μιράντα Βερούλη με τη συνοδεία της τετραμελούς μπάντας της (πιάνο, τρομπέτα, κοντραμπάσο και ντραμς) στο «Faust».

Ενόψει ημέρας Αγίου Βαλεντίνου ο Σταύρος Παπασταύρου με τη συνοδεία μόνο του σολίστ του πιάνου και συνθέτη Χρίστου Θεοδώρου σε ερωτικά τραγούδια στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο (Πατησίων 47) και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου Και κάθε Πέμπτη η Σοφία Παπάζογλου και ο Θοδωρής Κοτονιάς με τη συνοδεία τριμελούς σχήματος (μπουζούκι, κιθάρα και βιολί) σε ένα αφιέρωμα σε τραγούδια με στίχους του αείμνηστου Μανώλη Ρασούλη στο «Βαβέλ» (Βασιλίσσης Σοφίας 87, Mαρούσι).

Στο πνεύμα της «εορτής» του Αγίου Βαλεντίνου η Φωτεινή Δάρρα με τη λιτή συνοδεία του σολίστ του πιάνου Γιώργου Παπαχριστούδη σε ερωτικά τραγούδια στο «Half Note Jazz Club».

Το ίδιο θα κάνει όμως και ο εξαίρετος και ταχύτατα ανερχόμενος τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος στο «Σφίγγα», ενώ ο Σπύρος Γραμμένος θα αποκαλύψει «Τα μυστικά του έρωτα» στο «Σταυρός του Νότου» και επίσης ερωτικά τραγούδια και ανάλογες ιστορίες θα ακουστούν από την αφηγήτρια Πέγκυ Καραγιάννη και την ερμηνεύτρια Αθηνά Ρούτση με τη συνοδεία δύο μουσικών στο φλάουτο και την κιθάρα στο «Το τρένο στο Ρουφ».

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου Στο πλαίσιο του Έτους Σκαλκώτα η ΚΟΑ υπό την διεύθυνση του Τσέφανου Τσιαλή και με σολίστ στο πιάνο τον Δημήτρη Τουφεξή στη Συμφωνική Σουίτα του μεγάλου Έλληνα συνθέτη και στο δεύτερο Κονσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Ραχμάνινοφ στο Μέγαρο Μουσικής.

Μέχρι και τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, η εκπληκτική Αμερικανίδα jazz ερμηνεύτρια Sheila Jordan μαζί με το θρυλικό ανδρικό / γυναικείο φωνητικό κουαρτέτο Royal Bopsters με τη συνοδεία του τρίο του κορυφαίου Έλληνα jazz πιανίστα Γιώργου Κοντραφούρη που το συμπληρώνουν δύο βιρτουόζοι στο κοντραμπάσο και τα ντραμς στο «Half Note Jazz Club».

Και τις επόμενες τρεις Παρασκευές, μέχρι και τις 8 Μαρτίου, η Ασπασία Θεοφίλου και ο Στάθης Γιαννακόπουλος με τη συνοδεία τετραμελούς μπάντας (κιθάρα, keyboards, μπάσο και ντραμς) στο Upstage του «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο».

Και την επομένη, Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, ο ηγέτης των Locomondo Μάρκος Κούμαρης προσκεκλημένος των Νίκου Πορτοκάλογλου και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL