Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Τα μουσικά σχολεία τραγουδούν Καββαδία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα μουσικά σχολεία τραγουδούν Καββαδία

«Πρώτο ταξίδι έτυχε ναύλος για το Νότο». Και κάπως έτσι, με οδηγό τους στίχους του Νίκου Καββαδία και τα τραγούδια από τις μελοποιήσεις του, το Μουσικό Σχολείο Αλίμου, σε συνεργασία με το νεότευκτο Μουσικό Σχολείο Αθήνας, συνθέτουν το αφιέρωμα στον ποιητή, που παρουσιάζουν την επόμενη Κυριακή 10 Φεβρουαρίου (7 μ.μ.), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Έχοντας στο πλευρό τους την Περιφέρεια Αττικής (Κεντρικός Τομέας Αθηνών), τα δύο μουσικά σχολεία θα παρουσιάζουν ένα πανόραμα της μελοποιημένης ποίησης του, με τραγούδια των Θάνου Μικρούτσικου, Μαρίζας Κωχ, Ξέμπαρκων, Γιάννη Νικολάου, Μιχάλη Τρανουδάκη και Γιάννη Σπανού, ζωντανεύοντας στίχο - στίχο και νότα - νότα τα ταξίδια του Καββαδία στις θάλασσες του πλανήτη, αλλά και στα βάθυ της ποιητικής τέχνης.

Στο αφιέρωμα συμμετέχουν το "Σύνολο Σύγχρονου Ελληνικού & Ξένου Δημοφιλούς Ρεπερτορίου" του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, η Χορωδία Μουσική Σχολείου Αλίμου και η Χορωδία Α’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Αθήνας.

Τροφοδότες της μουσικής τέχνης και φυτώριο ωραίων πολιτών τα Μουσικά Σχολεία, κάπως έτσι συνομιλούν με τους θεούς των μικρών πραγμάτων, με τους "θαυματουργούς" της τέχνης και τα εναποθέτουν ως γόνιμη εκπαιδευτική και καλλιτεχνική διαδικασία.

Τα Μουσικά Σχολεία της Αθήνας έχουν τύχει εξ αρχής της συμπαράστασης της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, η οποία, όπως σημειώνει η αντιπεριφερειαρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνα Κυπριανίδου, "στήριξε και στηρίζει τη λειτουργία τους, μεταξύ των οποίων και το Μουσικό Σχολείο Αθήνας στην υποβαθμισμένη γειτονιά της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Από την πρώτη στιγμή είμασε δίπλα τους και τους ενισχύουμε με περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ, για την αγορά μουσικών οργάνων και ηχητικού εξοπλισμού".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL