Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C20.4°C
4 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
16 °C
13.6°C17.8°C
1 BF 82%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
22.2°C24.8°C
6 BF 38%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C17.4°C
2 BF 100%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Σάββατο 24 Νοεμβρίου Και κάθε Σάββατο ο Μίλτος Πασχαλίδης με τη συνοδεία πενταμελούς μπάντας (πνευστά, κρητική λύρα / μαντολίνο, πιάνο, μπάσο και ντραμς) στο Σταυρός του Νότου.

Η ιδιοσυγκρασιακή ερμηνεύτρια Γεωργία Βεληβασάκη με τη συνοδεία δύο μουσικών στην κιθάρα και την κρητική λύρα στο Galerie Δημιουργών της Κηφισιάς.


Το δίδυμο Αμάν!!! σήμερα στο ΚΕΤ

Το δίδυμο Αμάν!!! (τραγούδι / προετοιμασμένο μπουζούκι και προετοιμασμένη ακουστική κιθάρα) στο ΚΕΤ.

Ο ερμηνευτής και τραγουδοποιός Σταύρος Παπασταύρου με τη συνοδεία της κιθάρας του, της ερμηνεύτριας Φαίης Στρατίκη και του σολίστ του πιάνου και συνθέτη Χρίστου Θεοδώρου σε μια "βραδιά Beaujolais" στο Café Χαμόγελο (Αλεξιάδου 137, Πειραιάς).

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης ο βιρτουόζος Αχιλλέας Γουάστωρ με έργα Σοστακόβιτς, Λιγκέτι και μια ευρηματική μετεγγραφή για πιάνο με στοιχεία από άλλα ιδιώματα και αρκετό αυτοσχεδιασμό του «4 Εποχές» του Βιβάλντι στο Αμφιθέατρο Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ).


Ο Eric Gales με την μπάντα του αύριο στον Σταυρό του Νότου

Κυριακή 25 Νοεμβρίου Ο μεγάλος δεξιοτέχνης της ηλεκτρικής κιθάρας Eric Gales με την μπάντα του και πολύ rock αλλά και blues στο Σταυρός του Νότου.

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου Και για τις τρεις επόμενες Δευτέρες, μέχρι και τις 17 Δεκεμβρίου, η Παυλίνα Βουλγαράκη με τη συνοδεία πενταμελούς μπάντας (κιθάρα, βιολί, πιάνο, μπάσο και ντραμς) στο Club του Σταυρός του Νότου.

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου Η συνθέτιδα Πηγή Λυκούδη παρουσιάζει μια συναυλία με τραγούδια δικά της μα και άλλων σε στίχους γνωστών Ελλήνων και μη ποιητών των οποίων το θέμα είναι αποκλειστικά τα παιδιά και θα ερμηνεύσουν η σοπράνο Alexandra Gravas, η Γεωργία Αγγέλου και ο Κώστας Χατζηκυριάκος - Σβώκος με τη συνοδεία πενταμελούς σχήματος (η συνθέτιδα στο πιάνο, δύο κιθάρες, βιολοντσέλο και κρουστά) σε μια συναυλία που τα έσοδά της θα διατεθούν για το κοινωνικό έργο των Lions στο ιστορικό κτήριο του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.

Το τρίο του βιρτουόζου κοντραμπασίστα Λάκη Τζήμκα, το οποίο συναπαρτίζεται από ντραμς και σε έκτακτη σύμπραξη, τον σπουδαίο Αμερικανό jazz κιθαρίστα Mark Whitfield στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου Μετά από αναβολή μιας εβδομάδας ξεκίνημα για το ανανεωμένο «Άλσος» του Πεδίου του Άρεως που ως γνωστόν θα λειτουργεί από νωρίς το πρωί και όλη την εβδομάδα με το βραδινό πρόγραμμά του να έχει επιμεληθεί συνολικά ο «οικοδεσπότης» Διονύσης Σαββόπουλος. Την Πέμπτη ο Δ. Σαββόπουλος επιλέγει τους «καινούργιους του μήνα» που αυτή τη φορά είναι η Βιολέτα Μακρή, η Κατερίνα Πολέμη και η Κατερίνα Ντούσκα.

Σε ένα αληθινά πρωτότυπο δρώμενο ο διευθυντής του Ι.Θ. Φώτης Παπαθανασίου υποδύεται τον μεγάλο Γερμανό συνθέτη Ρίχαρντ Βάγκνερ αναλύοντας τη σχέση του με τον φιλόσοφο Νίτσε και η Μάγδα Μαυρογιάννη τις γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή αμφοτέρων ενώ η σοπράνο Άννα Στυλιανάκη με τη συνοδεία στο πιάνο του Δημήτρη Γιάκα θα διανθίσει μουσικά με αποσπάσματα έργων του Βάγκνερ στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου Μέχρι και τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου το κουιντέτο του σπουδαίου jazz ντράμερ E.J. Strickland (το οποίο συναπαρτίζεται από τενόρο και άλτο σαξόφωνα, κοντραμπάσο και ντραμς) στο Half Note Jazz Club.

«Τα πιο ωραία λαϊκά» σε επιμέλεια της Λίνας Νικολακοπούλου με τις Βιολέτα Μακρή και Ρία Ελληνίδου και τον Θάνο Ματζίλη κάθε Παρασκευή στο Άλσος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL