Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πλημμύρισε Λόρκα η Βουκουρεστίου

Στον ανοιχτό χώρο του «Zonar’s», στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ η παρουσίαση του νέου CD του Σταμάτη Κραουνάκη «Duende». Πρόκειται για δέκα από τα τραγούδια...

Στον ανοιχτό χώρο του «Zonar’s», στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ η παρουσίαση του νέου CD του Σταμάτη Κραουνάκη «Duende». Πρόκειται για δέκα από τα τραγούδια της ομότιτλης επιτυχημένης παράστασης του Θεάτρου Τέχνης στην οποία ο Σταμάτης Κραουνάκης προσέγγισε τον Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα με τον μόνο τρόπο που ένας συνθέτης θα μπορούσε να κάνει, μελοποιώντας ποιήματά του σε μετάφραση του Ανδρέα Αγγελάκη. Όλα πλην ενός από αυτά τα δέκα τραγούδια παρουσιάστηκαν ζωντανά από τους ίδιους συντελεστές με εκείνους του CD, δηλαδή τους Χρήστο Γεροντίδη και Κώστα Μπουγιώτη, που τα ερμηνεύουν μαζί φυσικά με τον δημιουργό τους και τον πιανίστα Βασίλη Ντρουμπογιάννη και τον βιολοντσελίστα Γιώργο Ταμιωλάκη οι οποίοι τους συνοδεύουν.

Η ευαίσθητη -αλλά και μετά λόγου γνώσης- προσέγγιση του μεγάλου Ισπανού ποιητή από τον Σ. Κραουνάκη αποδόθηκε με τον ιδανικότερο τρόπο. Ακόμα και όσοι και όσες δεν είχαν παρακολουθήσει την παράσταση αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις και ο συνθέτης είχε κάθε λόγο να χαμογελάει ικανοποιημένος όταν κατέβηκε από την σκηνή. To «Duende» κυκλοφορεί σε μια πολύ φροντισμένη και καλαίσθητη έκδοση, η οποία, εκτός από το CD, περιλαμβάνει κείμενα για τον Λόρκα, την παράσταση αλλά και τη θεατρική πλευρά του Σταμάτη Κραουνάκη, τα οποία υπογράφουν άνθρωποι του πνεύματος και δημοσιογράφοι, ανάμεσά τους και ο θεατρικός κριτικός της "Αυγής" Λέανδρος Πολενάκης.

ΘΑΝΟΣ ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η διπλή σημασία των ευρωεκλογών

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές έχουν ευρωπαϊκό ή εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα δεν υπάρχει καθαρή απάντηση. Όλες οι εκλογές έχουν εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον οι ευρωεκλογές, που διεξάγονται με απλή αναλογική σε ενιαία πανελλαδική περιφέρεια.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο