Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C23.1°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες
17 °C
14.1°C19.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.0°C16.0°C
5 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C23.8°C
2 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.0°C15.9°C
0 BF 72%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Σήμερα Στο πλαίσιο του κύκλου Άλφρεντ Σνίτκε, έργα μουσικής δωματίου του αείμνηστου εκπροσώπου της νέας ρωσικής μουσικής σχολής από ένα κουαρτέτο εγχόρδων ενισχυμένο με πιάνο στο Μέγαρο Μουσικής.

Στο πλαίσιο του κύκλου Music Escapades του ΚΠΙΣΝ το δυναμικό rock συγκρότημα Dirty Fuse στα Πανοραμικά Σκαλιά και με ελεύθερη είσοδο.

Και τα επόμενα δύο Σάββατα, 20 και 27 Οκτωβρίου, ο Διονύσης Τσακνής και με προσκεκλημένους κατά σειρά τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Γιάννη Ζουγανέλη και Μιρέλλα Πάχου και τέλος τον Φίλιππο Πλιάτσικα στο Ίλιον Plus.

Ο καλός ερμηνευτής Πάνος Παπαϊωάννου με προσκεκλημένους τους Μελίνα Κανά, Σταύρο Σιόλα, Κώστα Παρίσση και τον συνθέτη των τραγουδιών του και σολίστ της κλασικής κιθάρας Χρυσόστομο Καραντωνίου στη Σφίγγα.

Κυριακή 14 Οκτωβρίου Στο πλαίσιο του κύκλου «Πόλεμος και Ειρήνη» η ΚΟΑ, υπό την διεύθυνση του Φρανκ Στρόμπελ, σε έργα Χολστ, Μορίς Ζαρ, Γκόλντσμιθ, Ραβέλ και Τσάρλι Τσάπλιν το δεύτερο του οποίου είναι ολόκληρο το soundtrack της ταινίας του «Ο Σαρλό στα χαρακώματα» με παράλληλη προβολή της στο Μέγαρο Μουσικής.

Το αυστριακό δίδυμο της ηλεκτρονικής ποπ Leyya με support τους ανάλογους ημετέρους Fomm στο Death Disco.

Και την επόμενη Κυριακή, 21 Οκτωβρίου, ο θαυμάσιος νέος ερμηνευτής Θοδωρής Νικολάου μαζί με την Υακίνθη Λάγιου και με προσκεκλημένες τους την πρώτη φορά τη Βίκη Καρατζόγλου και την δεύτερη τη Δήμητρα Κελεκίδη στη Σφίγγα.

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου Το hip-hop / soul / rock τρίο (keyboards, κιθάρα και ντραμς) Million Ear, που αποτελείται από δύο Ολλανδούς και έναν Έλληνα μουσικό με έδρα τους τη χώρα των πρώτων, στο ΚΕΤ.

Τρίτη 16 Οκτωβρίου Στο πλαίσιο του κύκλου Φραντς Λιστ, η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, υπό την διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή και με σολίστ στο πιάνο τον Βασίλη Βααρβαρέσο, σε έργα φυσικά Λιστ αλλά και ένα κονσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Μανώλη Καλομοίρη στο Μέγαρο Μουσικής.

Το ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει την Greek Fusion Orchestra που είχε ιδρύσει ο αείμνηστος πρωτοποριακός συνθέτης Κυριάκος Σφέτσας με επταμελή σύνθεση (φλάουτο / σαξόφωνο, κλαρινέτο / σαξόφωνο, τρομπέτα, πιάνο, κιθάρα, μπάσο και ντραμς) και φυσικά σε δικά του έργα στην κεντρική σκηνή της ΕΛΣ και με ελεύθερη είσοδο.

Ο Δημήτρης Σαμόλης με την τετραμελή μπάντα του (κιθάρα, keyboards, μπάσο και ντραμς) στο Faust.

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου Συναυλία για τον Αντώνη Τουρκογιώργη, τραγουδιστή και μπασίστα των ιστορικών Socrates, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας με τη συμμετοχή των Τζόνι Βαβούρα, Ελένης Βιτάλη, Βαγγέλη Γερμανού, Γλυκερίας, Χρήστου Δάντη, Νίκου Ζιώγαλα, Ελεονώρας Ζουγανέλη, Γιάννη Ζουγανέλη, Χρήστου Θηβαίου, Χρήστου Κυριαζή, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Κώστα Μπίγαλη, Λάκη Παπαδόπουλου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιώργου Ρους, Άκη Τουρκογιώργη (αδελφού του Α.Τ.) & The Blue Airways και Κώστα Τουρνά στο Gagarin 205.

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου Η ορχήστρα δωματίου Arpeggi υπό την διεύθυνση του Απόστολου Χατωνίδη παρουσιάζει ρομαντικά έργα των Ντβόρζακ, Σούμπερτ, Γκριγκ, Μπραμς, Ραϊνμπέργκερ και Στάνφορντ στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου Μέχρι και τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου ο σπουδαίος κιθαρίστας και τραγουδιστής του Delta blues Corey Harris μαζί με άλλους δύο μουσικούς στη φυσαρμόνικα και στο μαντολίνο στο Half Note Jazz Club.

Ο εξαίρετος Βρετανός rock τραγουδοποιός και ερμηνευτής Jon Allen στον Σταυρός του Νότου.

Στο πλαίσιο του κύκλου «Πόλεμος και Ειρήνη» η ΚΟΑ, υπό την διεύθυνση του Μισέλ Τιλκίν και με σολίστ στο πιάνο τον Τίτο Γουβέλη, σε έργα Ραβέλ, Προκόφιεφ και Μπετόβεν στο Μέγαρο Μουσικής.

Και την επόμενη Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου, ο Νότης Μαυρουδής μαζί με τον επίσης σολίστ της κλασικής κιθάρας Γιώργο Τοσικιάν και προσκεκλημένες την πρώτη φορά τη Νένα Βενατσάνου και τη δεύτερη τις Μόρφω Τσαϊρέλη και Αγγελική Τουμπανάκη στη Σφίγγα.

Και την επόμενη Παρασκευή ο Κώστας Τουρνάς με προσκεκλημένους σε αμφότερες τις βραδιές την Ελπίδα και στην πρώτη τον συνοδοιπόρο του κάποτε στους Poll Ρόμπερτ Ουίλιαμς και τη δεύτερη τον Βασίλη Καζούλη στο ιστορικό Κύτταρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL