Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C21.8°C
3 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.8°C
1 BF 83%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.8°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.8°C21.4°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
14.9°C18.0°C
2 BF 100%
ΟΙ SCORPIONS ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΑ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ / Scorpions Live: "Δεν είναι απλή συναυλία αλλά πολιτιστικό γεγονός"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΟΙ SCORPIONS ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΑ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ / Scorpions Live: "Δεν είναι απλή συναυλία αλλά πολιτιστικό γεγονός"

«Πιστεύουμε ότι τόσο οι οπαδοί μας, το κοινό του rock, όσο και οι φίλοι της κλασικής μουσικής θα απολαύσουν τη συναυλία και θα αποκομίσουν κάτι από αυτήν», είπε ο τραγουδιστής των Scorpions Klaus Meine στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες το μεσημέρι στο Μέγαρο Μουσικής. Η κεντρική φυσιογνωμία του δημοφιλούς στη χώρα μας γερμανικού heavy metal συγκροτήματος, που το 2015 γιόρτασε τα πενήντα του χρόνια του, μίλησε για μια διαφορετική συναυλία που θα πραγματοποιήσουν οι Scorpions στην Αθήνα στις 16 Ιουλίου.

Το Καλλιμάρμαρο και η σύμπραξη με την ΚΟΑ είναι τα στοιχεία που διαφοροποιούν αυτή τη συναυλία του συγκροτήματος στη χώρα μας. «Έχουμε βέβαια συνεργαστεί και άλλη φορά με συμφωνική ορχήστρα και μάλιστα μιαν από τις κορυφαίες στον κόσμο, αυτή του Βερολίνου. Όμως η εμφάνισή μας στην Αθήνα έχει πολύ μεγάλη σημασία για εμάς γιατί θα πραγματοποιηθεί σε μια χώρα με την οποία μας συνδέει μια πολύ ιδιαίτερη σχέση, το ελληνικό κοινό μάς αγαπά όσο ίσως κανένα άλλο και εμείς του ανταποδίδουμε και με το παραπάνω αυτή την αγάπη, σε ένα χώρο με τόσο έντονη και μακρόχρονη πολιτιστική φόρτιση όπως το Καλλιμάρμαρο και βέβαια σε συνεργασία με την αρχαιότερη και σημαντικότερη ελληνική ορχήστρα, την ΚΟΑ», δήλωσε ο Meine.

"Αυτή δεν είναι απλή συναυλία αλλά πολιτιστικό γεγονός και γι' αυτό άλλωστε του δώσαμε και τον εμβληματικό τίτλο 'Once In A Lifetime'» είπε χαρακτηριστικά ο Rudolf Schenker, κιθαρίστας και ιδρυτής του γκρουπ το 1965. «Ο πατέρας μου μελετούσε την αρχαία ελληνική φιλοσοφία, τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, μου μετέδωσε την αγάπη του για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και πνεύμα και έχω επίγνωση τι σημαίνει να παίζεις σε έναν χώρο όπως το Καλλιμάρμαρο" υπογράμμισε. Συμπλήρωσε δε ότι "όταν συμπράξαμε με τη συμφωνική ορχήστρα του Βερολίνου συνειδητοποίησα για πρώτη φορά όχι μόνο την ομορφιά της κλασικής μουσικής αλλά και τη δύναμη μιας ορχήστρας και τι σημαίνει να παίζεις μαζί της. Λέμε κλασική μουσική, κλασική ορχήστρα και classic rock, είναι πολύ ωραίο και σημαντικό λοιπόν αυτές οι δύο με διαφορετική έννοια κλασικές εκφάνσεις της μουσικής να συναντώνται".

«Δεν θα περιοριστούμε στο να συνοδεύσουμε απλώς τα τραγούδια των Scorpions, έχει γίνει επίμονη και συστηματική δουλειά ώστε αυτή να είναι μια αληθινή σύμπραξη μιας rock μπάντας και μιας κλασικής ορχήστρας. Επίσης το ότι ένα rock συγκρότημα ανταποκρίνεται ακαριαία ακόμα και στο παραμικρό νεύμα του μαέστρου, ενώ μια ορχήστρα έχει πάντα ένα δεδομένο χρόνο απειροελάχιστης αλλά καθοριστικής καθυστέρησης, συνιστά μιαν επιπλέον πρόκληση, η οποία κάνει το εγχείρημα ακόμα πιο ενδιαφέρον για εμάς», συμπλήρωσε, τέλος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΚΟΑ Στέφανος Τσιαλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL