Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Συμμετοχή του ΥΠΠΟΑ στη Διεθνή Μουσική Έκθεση MIDEM στις Κάννες 
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συμμετοχή του ΥΠΠΟΑ στη Διεθνή Μουσική Έκθεση MIDEM στις Κάννες 

Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας προβολής της ελληνικής μουσικής στο εξωτερικό, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού συμμετέχει για άλλη μια χρονιά με δικό του περίπτερο (P4-B16) στη Διεθνή Μουσική Έκθεση MIDEM 2018, η οποία θα διεξαχθεί στο Palais des Festivalsτων Καννών της Γαλλίας, από τις 5 έως τις 8 Ιουνίου 2018.

Στα 52 χρόνια λειτουργίας της η MIDEM αποτελεί ένα από τα κορυφαία γεγονότα στο πεδίο της μουσικής βιομηχανίας με 5.500 συμμετέχοντες από 80 χώρες.  Αποτελώντας χώρο προβολής νέων καλλιτεχνών, μουσικών τάσεων και προϊόντων αλλά και ένα σημείο συνάντησης μεταξύ των σημαντικότερων παραγόντων της μουσικής παραγωγής παγκοσμίως, παρέχει μία μοναδική δυνατότητα στους Έλληνες καλλιτέχνες να προβάλουν το έργο τους, να εμπνευστούν από τις σύγχρονες τάσεις και να προβούν σε επαγγελματικές συμφωνίες και δημιουργικές συνεργασίες  με ανθρώπους του χώρου  από όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιούνται διαλέξεις, παρουσιάσεις και σεμινάρια που αφορούν σε διαφορετικές συνισταμένες, όπως πνευματικά δικαιώματα των μουσικών έργων,  ανάπτυξη της τεχνολογίας στην υπηρεσία της μουσικής και καινοτομία στις μεθόδους εργασίας. Η έκθεση πλαισιώνεται από μουσικές σκηνές όπου μεμονωμένοι καλλιτέχνες και σύγχρονα μουσικά σχήματα παρουσιάζουν τη δουλειά τους προβάλλοντας ταυτόχρονα τη χώρα τους.

Την ελληνική συμμετοχή στην έκθεση επιμελείται το Τμήμα Μουσικής της Διεύθυνση Παραστατικών Τεχνών και Κινηματογράφου της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ.

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στη: Διεύθυνση Παραστατικών Τεχνών και Κινηματογράφου και το Τμήμα Μουσικής.      

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL