Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Μουσικό καλοκαίρι για μικρούς και μεγάλους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μουσικό καλοκαίρι για μικρούς και μεγάλους

Για ακόμα μια χρονιά, ένα πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα ζωντανών εμφανίσεων περιμένει και φέτος τους Αθηναίους και τους επισκέπτες της πόλης στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Όπως υπογράμμισε στη σύντομη ομιλία του στην παρουσίαση του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ στην όμορφη «Fuga», ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μίλτος Λογιάδης, μέριμνα του ιδίου και των συνεργατών του είναι κάθε χρόνο ο δροσερός κήπος να προσφέρει υψηλής ποιότητας διασκέδαση, ζωντανή μουσική από πολλά ιδιώματα κατάλληλη για το καλοκαίρι. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι και φέτος θα πραγματοποιηθεί εικαστική έκθεση υπό την επιμέλεια της Άννας Καφέτση.

Για πρώτη φορά όμως φέτος ο κήπος του Μεγάρου ανοίγει και στα παιδιά, φιλοξενώντας την Κυριακή 10 Ιουνίου, από τις 11 το πρωί ώς τις 7 το απόγευμα, το παιδικό φεστιβάλ Bobo Festival, με μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές δράσεις και δημιουργικό παιχνίδι. Οι λιλιπούτειοι φίλοι του Μεγάρου θα έχουν έτσι την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν, από τη διαδραστική παιχνιδοσυναυλία "Ένα τρελό κοντσέρτο" των Burger Project, το θεατρικό παραμύθι με ζωντανή μουσική και κούκλες "Ο Αγησίλαος" του Δημήτρη Μπασλάμ, την παράσταση "Ο τρομερός εχθρός και ο αλυσοδεμένος ελέφαντας" της Ομάδας Τόπι, μέχρι τη διαδραστική αφήγηση της διάσημης Αργεντινής συγγραφέα και εικονογράφου Isol, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. "Δεν θέλουμε απλώς να έρθουν να παίξουν τα παιδιά, αλλά να τους δώσουμε την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό, να τους προσφέρουμε μια ποιοτική ψυχαχωγία" τονισε η Έλλη Δαβάκη, από τους συμπαραγωγούς του The Hab Events.

Το φετινό μουσικό πρόγραμμα ξεκινάει στις 14 Ιουνίου με την Πέννυ Μπαλτατζή και την πενταμελή μπάντα της και τον πολύ προσωπικό συνδυασμό της jazz και «ελαφράς» ελληνικής μουσικής. Μετά τη συμμετοχή του Μεγάρου στη Γιορτή της Μουσικής στις 21 Ιουνίου, το πρόγραμμα συνεχίζεται με μια σόλο εμφάνιση, μόνο με τη φωνή και την κιθάρα του, του Αλκίνοου Ιωαννίδη στις 25 Ιουνίου, ενώ ο Ιούλιος θα αρχίσει με rock και τη δυναμική Angelika Dusk στις 5 του μήνα, για να ακολουθήσουν οι πενταμελείς Minor Project με ηγετική φυσιογνωμία τον γνωστό από την περσινή δισκογραφική συνεργασία του με τη Δήμητρα Γαλάνη Ευστάθιο Δράκο στις 9 και η Ανδριάνα Μπάμπαλη μαζί με τον Στάθη Δρογώση στις 13 Ιουλίου.

Μετά τη διακοπή του Αυγούστου, η μουσική θα επιστρέψει στον κήπο τον Σεπτέμβριο, με θαυμάσια jazz, το κουαρτέτο του βιρτουόζου σαξοφωνίστα Τάκη Πατερέλη, που θα κάνει ένα αφιέρωμα στον μέγιστο John Coltrane στις 13, την όχι μόνο καλή, αλλά και πολύ ιδιαίτερη τραγουδοποιό και ερμηνεύτρια Katerine Duska με προσκεκλημένο τον εκλεκτό Σουηδό ομότεχνο της Albin Lee Meldau στις 14, ένα αφιέρωμα στον Leonard Cohen με τρεις ιδιωματικές με τον δικό της τρόπο καθεμία ερμηνεύτριες, τις Nalyssa Green, Sugahspank! και Lou is, στις 21 και το φινάλε του κήπου για φέτος θα είναι μια ξεχωριστή συναυλία του εξαίρετου ερμηνευτή Θοδωρή Βουτσικάκη με προσκεκλημένους τη Μαρία Φαραντούρη αλλά και τον σολίστ του βιολιού Αντώνη Σουσάμογλου, της οποίας την ευθύνη και επιμέλεια θα έχει η Λίνα Νικολακοπούλου, στις 22 Σεπτεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL