Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Διεθνές βραβείο στη Μαρία Φαραντούρη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διεθνές βραβείο στη Μαρία Φαραντούρη

Το διεθνές ισπανικό βραβείο τύπου Liber Press Song απονέμεται φέτος στη Μαρία Φαραντούρη «για την απαράμιλλη φωνή κι ερμηνεία, την προσφορά και την αφοσίωσή της στο τραγούδι». Η τελετή της απονομής θα πραγματοποιηθεί στο Κογκρέσο της πόλης Χιρόνα της Καταλωνίας, στις 6 Οκτωβρίου.
 
«Η Μαρία Φαραντούρη συνδυάζει πάντα τη σθεναρότητα της στάσης της, με την ομορφιά της ποίησης, παίρνοντας μέρος στους αγώνες για τη δημοκρατία, την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα» αναφέρει το σκεπτικό της βράβευσης, όπως επίσης και σημαντικούς σταθμούς της καλλιτεχνικής διαδρομής της, μιας διαδρομής που είναι άρρηκτα δεμένη με το μουσικό έργο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη.
 
Το βραβείο Liber Press καθιερώθηκε το 1999 στην Καταλωνία, με σκοπό να βραβεύει τους ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και του Τύπου, που προσφέρουν στην αλληλεγγύη και στην κατανόηση των λαών, την ελευθερία της έκφρασης και την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης.
 
Έλληνες καλλιτέχνες που έχουν βραβευτεί στο παρελθόν είναι ο Κώστας Γαβράς και ο Πέτρος Μάρκαρης για την οικουμενικότητα του έργου τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL