Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη - 1.000 Φωνές» στο Καλλιμάρμαρο

Eurokinissi

Εκτός από τους 1.000 χορωδούς και τη Συμφωνική Μαντολινάτα, στην παράσταση συμμετέχουν οι ηθοποιοί Γ.Στάνκογλου, Ι.Παππά, οι λυρικοί καλλιτέχνες Τζ.Φωτεινοπούλου, Ε.Βουδουράκη, Αν.Κορωναίος, Μπ.Βελισσάριος, Π.Κοντός και ο λαϊκός τραγουδιστής Γ.Ανδρεάτος

Χίλιοι ερμηνευτές και τριάντα χορωδίες από τριάντα πόλεις της Ελλάδας καλύπτουν ολόκληρο το πέταλο του Καλλιμάρμαρου, για την ιστορική παράσταση «Όλη Η Ελλάδα για τον Μίκη - 1.000 φωνές» - αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη, που ξεκίνησε απόψε στις 21:00.

Για πρώτη φορά στην ιστορία 1.000 χορωδοί από 30 πόλεις της Ελλάδας σχηματίζουν μία πελώρια χορωδία, η οποία με τη συνοδεία Συμφωνικής Μαντολινάτας θα αποδώσει μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου δημιουργού. Ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης διευθύνει το κλείσιμο της συναυλίας.

Την ενορχήστρωση και τη μουσική διεύθυνση ανέλαβε ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, ενώ παρών στην εκδήλωση είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Στη συναυλία θα ακουστούν αποσπάσματα από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο μεγάλος μας συνθέτης. Μεταξύ άλλων: «Μικρές Κυκλάδες», «Άξιον Εστί», «Επιφάνια», «Όμορφη Πόλη», «Αρχιπέλαγος», «Πολιτεία», «Λιποτάκτες», «Χαιρετισμοί» και «Γειτονιά των Αγγέλων», όλα σε χορωδιακή διασκευή του Παναγή Μπαρμπάτη.

Τα πρωτότυπα κείμενα, έγραψε ο Γιώργος Μπλάνας, υπεύθυνος για τους φωτισμούς είναι ο Λευτέρης Παυλόπουλος και τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει η Σοφία Σπυράτου.

Εκτός από τους 1.000 χορωδούς και τη Συμφωνική Μαντολινάτα, στην παράσταση συμμετέχουν οι ηθοποιοί Γιάννης Στάνκογλου, Ιωάννα Παππά, οι λυρικοί καλλιτέχνες Τζίνα Φωτεινοπούλου, Ελένη Βουδουράκη, Αντώνης Κορωναίος, Μπάμπης Βελισσάριος, Παντελής Κοντός και ο λαϊκός τραγουδιστής Γεράσιμος Ανδρεάτος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια