Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.5°C26.6°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
20.2°C25.3°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C22.1°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
19.8°C23.8°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
3 BF 36%
17ο ATHENS JAZZ FESTIVAL ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ / "Ημέρες τζαζ" στην Αθήνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

17ο ATHENS JAZZ FESTIVAL ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ / "Ημέρες τζαζ" στην Αθήνα

To Athens Jazz Festival του Δήμου Αθηναίων -από μια στιγμή και μετά όχι απλώς με τη σύμπραξη, αλλά σε συνδιοργάνωση με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση- καταφθάνει για δέκατη έβδομη συνεχή χρονιά στην Τεχνόπολη. Για πέντε ημέρες η περιοχή γύρω από το Γκάζι, αλλά ίσως και όλος ο ουρανός της ανοιξιάτικης Αθήνας θα πλημμυρίσουν και πάλι από τους ήχους της τζαζ και των αυτοσχεδιασμών περισσοτέρων από εκατόν πενήντα μουσικών από αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και φυσικά και με ελληνική συμμετοχή.

Το ξεκίνημα έγινε χθες με το εσθονικό συγκρότημα Kadri Voorand Quartet, τον Ισραηλινό Amit Friedman και τους ημέτερους Σωκράτης Σινόπουλος Quartet, με ηγετική φυσιογνωμία τον δεξιοτέχνη της πολίτικης λύρας. Σήμερα έχουν σειρά οι Ισπανοί De La Puríssima, ο Ιταλός Luca Ciarla's με το «Jazz Violin 2.0» του, οι Τσέχοι Dan Bárta & Robert Balzar Trio και οι Ελβετοί Samuel Blaser & Marc Ducret. Την Παρασκευή ακολουθούν το τρίο του Ανδρέα Χουρδάκη, που έχει έδρα τη Σουηδία, οι Πορτογάλοι Ricardo Toscano Quartet και οι Ολλανδοί Yuri Honing Acoustic Quartet.

Το Σάββατο θα παίξουν οι Λουξεμβούργιοι Marly Marques Quintet, οι Ούγγροι Miklós Lukács Trio με το project «Cimbiosis» και οι Γερμανοί Grandbrothers. Το φεστιβάλ θα κλείσει την Κυριακή 28 Μαΐου με τους Κύπριους Rumba Attack, τους Πολωνούς Aga Derlak Trio, τους Αζέρους Emil, Enver & Friends και τους Βρετανούς Portico Quartet. Ένα πενταήμερο με πολλή και καλή τζαζ στην Τεχνόπολη λοιπόν και φυσικά, όπως ισχύει πάντα στο Athens Jazz Festival, με ελεύθερη είσοδο. Να σημειώσουμε τέλος ότι στον χώρο θα λειτουργεί και η ετήσια έκθεση «Loss» της φωτογραφικής ομάδας METAPolis.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL