Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
"ΆΣΜΑ 450+" το νέο σωματείο των δημιουργών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"ΆΣΜΑ 450+" το νέο σωματείο των δημιουργών

Γνωστοί δημιουργοί του ελληνικού τραγουδιού έδωσαν το παρόν τους στη μουσική σκηνή Passport στον Κεραμεικό, τη Δευτέρα το μεσημέρι, όπου η πρωτοβουλία των 450+ παρουσίασε τον νεοσύστατο Σύλλογο Μουσικοσυνθετών και Στιχουργών Ελλάδος "Ασμα 450+" που δημιουργήθηκε μετά τη μαζική αποχώρηση των δημιουργών μελών του "Μέτρον" όταν η πλειοψηφία του Διοικητικού του Συμβουλίου του, όπως καταγγέλθηκε, δεν εξέφραζε τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης για το ζήτημα της ΑΕΠΙ.

Περί τους 500 δημιουργούς απ' όλα τα ρεπερτόρια έχουν ήδη αρχίσει να εγγράφονται στο νέο σωματείο όπως τόνισε στη συνέντευξη τύπου ο Φοίβος Δεληβοριάς, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του "ΑΣΜΑ 450+". Οι δημιουργοί του νέου σωματείου ζητούν από την πολιτεία να διοριστεί άμεσα επίτροπος στην ΑΕΠΙ με τη δυνατότητα να παύσει το νυν Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αποκλείοντας τη συνδιοίκηση μαζί του με άμεση στόχευση την συλλογική διαχείριση της εταιρείας από τους ίδιους.  Ζητούν επίσης την άμεση ψήφιση του νομοσχεδίου για τα Πνευματικά και Συγγενικά δικαιώματα το οποίο ενσωματώνει την ευρωπαϊκή οδηγία 2014/26 που ρυθμίζει τη συλλογική διαχείριση πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Στη διοικούσα επιτροπή του "ΑΣΜΑ 450+" μετέχουν επίσης  οι Σταύρος Ξαρχάκος, Γιώργος Χατζιδάκις, Παναγιώτης Καλατζόπουλος, Μιχάλης Αβατάγγελος, Αντώνης Πλέσσας οι οποίοι συμμετείχαν στο πάνελ της συνέντευξης τύπου - εκδήλωσης μαζί με τον Παρασκευά Καρασούλο, Φωτεινή Λαμπρίδη και Μυρσίνη Λοϊζου οι οποίοι μετέχουν στο συντονιστικό του νέου σωματείου.

Παράλληλα ανακοινώθηκε η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων των μελών του ΔΣ της ΑΕΠΙ που ελέγχονται από την εισαγγελία πρωτοδικών για κακοδιαχείριση καθώς και μαζικών παρατάσεων πολιτικής αγωγής στην προκαταρκτική εισαγγελική έρευνα.

Στην ανακοίνωση της σύστασης του νέου σωματείου παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Μάνος Ελευθερίου, Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Αφροδίτη Μάνου, Δήμητρα Γαλάνη, Χάρις Αλεξίου, Νότης Μαυρουδής, Θανάσης Πολυκανδιώτης, Παντελής Θαλασσινός, Νίκος Τουλιάτος, Καλλιόπη Βέτα,  Γιάννης Ιωάννου, Οδυσσέας Ιωάννου, Νίκος Τουλιάτος, Παύλος Παυλίδης, Πέτρος Μάλαμας, Αναστασία Μουτσάτσου, Γιώργος Νταλάρας κ.α. Παρών ήταν επίσης ο Νίκος Ξυδάκης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός Πολιτισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL