Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Πολιτεία στηρίζει το ελληνικό σινεμά

Ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού

Με αφορμή τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από ορισμένους συμμετέχοντες (αλλά και από τους διοργανωτές) στην τελετή απονομής των ετήσιων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για έλλειψη στήριξης του εθνικού κινηματογράφου από την Πολιτεία, το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία τονίζει με έμφαση πως αναγνωρίζει "τη σημασία της εθνικής κινηματογραφίας ως αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού" και "εργάζεται με συνέπεια και αποτελεσματικότητα για την ενίσχυσή της”.

“Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου είναι ο αρμόδιος φορέας, εποπτευόμενος από το υπουργείο Πολιτισμού, υλοποίησης της πολιτιστικής πολιτικής για τον κινηματογράφο, με βασικό σκοπό του την προστασία, ενίσχυση και ανάπτυξη της κινηματογραφικής παραγωγής στην Ελλάδα σύμφωνα με τον κινηματογραφικό νόμο 3905 του 2010.

Το ΥΠΠΟΑ έχει ήδη εξασφαλίσει για το 2017 έκτακτη επιχορήγηση της τάξης των 2 εκατ. ευρώ σε αντιστάθμισμα των απωλειών τις οποίες προκάλεσε η κατάργηση του ειδικού φόρου επί των εισιτηρίων και προτίθεται να διαθέσει ακόμα ένα σημαντικό ποσό. Το 2016, λόγω του ότι έλαβε συνολικά ως έκτακτη επιχορήγηση 3 εκατ. ευρώ, το ΕΚΚ διέθεσε συνολικά 3,5 εκατ. ευρώ σε κινηματογραφικές παραγωγές των οποίων η έγκριση εκκρεμούσε από το 2014 (...). Το 2017 το ΕΚΚ όρισε τους διευθυντές τριών από τις τέσσερις διευθύνσεις που έμεναν κενές, όπως ορίζει ο κινηματογραφικός νόμος και δρομολογείται ο ορισμός του διευθυντή Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών...".

Δείτε όλα τα σχόλια