Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Ένας... αλλιώτικος "Πιανίστας" στο Μέγαρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ένας... αλλιώτικος "Πιανίστας" στο Μέγαρο

“Ο Mόνκτον αναμιγνύει την τέχνη της μιμικής με την τέχνη του κλόουν, του τσίρκου ακόμα και του μάγου, δημιουργώντας ένα σύγχρονο έργο με τεράστια απήχηση σε όλες τις ηλικίες" έγραψε, μεταξύ άλλων διθυραμβικών κριτικών, ο διεθνής Τύπος για τον Τόμας Μόνκτον, που παρουσιάζει σήμερα (8.30 μ.μ.) και αύριο (11.00 π.μ. και 5.00 μ.μ.) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μια πρωτότυπη κωμική παράσταση - παρωδία σύγχρονου τσίρκου, για μικρούς και μεγάλους, με τίτλο «Ο Πιανίστας».

Η παράσταση του Circo Aereo, που έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία σε πολλές διεθνείς καλλιτεχνικές διοργανώσεις, απομυθοποιεί εντελώς τον κλασικό σολίστα.

Ένας διψασμένος για αναγνώριση «βιρτουόζος» προσπαθεί να παίξει πιάνο, αλλά τελικά παίζει με τα νεύρα των ακροατών! Σχεδόν κάθε κίνησή του επί σκηνής καταλήγει σε ένα μικρό Βατερλό, με αποτέλεσμα ο αισιόδοξος, πλην όμως ατυχής, σολίστ να χάσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας στο τέλος της παράστασης. Στην αρχή, δοκιμάζει να ανοίξει την αυλαία, αλλά εκείνη προβάλλει σθεναρή αντίσταση. Κατά τη διάρκεια του ρεσιτάλ, ο κρυστάλλινος πολυέλαιος της σκηνής μετατρέπεται σε επικίνδυνη αιώρα-παγίδα, και το πιάνο σε ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί! Στη συνέχεια, μια χιονοστιβάδα από εμπόδια θα μετατρέψουν τη σκηνή σε σουρεαλιστικό πεδίο μάχης δημιουργώντας ένα διασκεδαστικό χάος!

Για την πρωινή παράσταση της Κυριακής (11.00 π.μ.) το Μέγαρο Μουσικής προσφέρει προσκλήσεις στα Παιδικά Χωριά SOS και στο Χαμόγελο του Παιδιού, καθώς και περιορισμένο αριθμό δωρεάν εισιτηρίων σε ανέργους (με σειρά προτεραιότητας και την επίδειξη της κάρτας ανεργίας).

Οι παραστάσεις του Circo Aereo, που απευθύνονται σε παιδιά άνω των 5 ετών, εντάσσονται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Σειράς Γέφυρες που διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL