Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Κλείνει έναν κύκλο με συναυλία...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κλείνει έναν κύκλο με συναυλία...

Ο Απόλλων Κουσκουμβεκάκης είναι γνωστός ως βιρτουόζος της κλασικής κιθάρας, θαυμάσιος ενορχηστρωτής και ικανός μαέστρος. Με την κυκλοφορία του πρώτου του CD «Ο Νοέμβρης των ματιών της» το φθινόπωρο του '14 μας αποκάλυψε και την πολύ ενδιαφέρουσα και σαγηνευτική δημιουργική πλευρά του, η οποία συνδυάζει την κλασική γραφή και κυρίως την ενορχήστρωση με την ωραιότερη μελωδική διάσταση της λόγιας ελληνικής μουσικής σε εμπνευσμένα τραγούδια αλλά και υπέροχα ορχηστρικά θέματα. Το «Μ' ένα νεύμα του φιλιού» πέρυσι την άνοιξη ήταν διαφορετικό, περισσότερο πλουραλιστικό ως προς τα ιδιώματα στα οποία κινούνταν, αλλά εξίσου καλό. Το σε ψηφιακή μόνο κυκλοφορία «Music for movies» προς τα τέλη της χρονιάς, που συγκέντρωνε τις ορχηστρικές του συνθέσεις ήρθε για να ολοκληρώσει την εικόνα ενός δημιουργού ο οποίος μπορεί να άργησε να δημοσιοποιήσει τη δουλειά του, αλλά, όταν το έκανε, διέθετε ήδη ένα τόσο προσωπικό ύφος ώστε να καθίσταται άμεσα αναγνωρίσιμο.

Γιορτάζοντας το κλείσιμο της πρώτης δημιουργικής περιόδου του, ο Απόλλων Κουσκουμβεκάλης θα παρουσιάσει απόψε το σύνολο του μέχρι τώρα έργου του σε μια πανηγυρική συναυλία με τίτλο «Η μουσική μου» στο θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Τρεις ερμηνεύτριες, η «σταθερή» του πλέον Ειρήνη Τουμπάκη και οι Θέλμα Καραγιάννη και Άννα Ματσούκα, με τις οποίες συνεργάζεται για πρώτη φορά, θα αποδώσουν τα τραγούδια που έχει γράψει σε στίχους της -επίσης μόνιμης πιανίστριάς του- Μαρίας Σπυράτου και της Αναστασίας Μητσοπούλου. Θα τις συνοδεύσει αλλά και θα εκτελέσει ενδιαμέσως τα περισσότερα ορχηστρικά του θέματα η δωδεκαμελής Athens Chamber Orchestra (Ορχήστρα Δωματίου Αθηνών), της οποίας ιδρυτής είναι ο συνθέτης και φυσικά υπό τη διεύθυνσή του. Παράλληλα, θα προβάλλονται σε βίντεο πίνακες της ζωγράφου Ζάννας Αρτέμη, η οποία έχει φιλοτεχνήσει και τα εξώφυλλα όλων των δίσκων του. Όπως λέει η εικαστικός, «αυτό το πάντρεμα των δύο τεχνών, της ζωγραφικής και της μουσικής, λαμβάνει χώρα για να θυμίζει ότι η τέχνη είναι μία και υπάρχει για να μας δείχνει τα πράγματα... αλλιώς»!

Ο ίδιος ο Απ. Κουσκουμβεκάκης, με το ήθος και τη σεμνότητα που τον χαρακτηρίζει, περιορίζεται να προσθέσει ότι «είναι η παρουσίαση της μουσικής μου δίχως εκπτώσεις και συμβιβασμούς, έτσι ακριβώς όπως επίσης τη γράφω, με μια μεγάλη ορχήστρα ακουστικών οργάνων, όμορφους στίχους, γοητευτικές φωνές και μια αισθητική που όχι μόνο δεν προσβάλλει, αλλά τιμά τον ακροατή». Αν και... Τσικνοπέμπτη λοιπόνμ οι εραστές της αληθινής μουσικής απόλαυσης σίγουρα αξίζει να τον τιμήσουν με την παρουσία τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL