Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης / Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης: Νέο Δ.Σ. με αναπάντητα παραλειπόμενα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης / Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης: Νέο Δ.Σ. με αναπάντητα παραλειπόμενα

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο διόρισε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, λαμβάνοντας υπ' όψη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, "την παραίτηση του αντιπροέδρου της ΚΣΟΤ Σωτήρη Μουσούρη και του μέλους του Δ.Σ. Ιωάννη Παραμυθιώτη" και "προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της ΚΣΟΤ προς όφελος όλων". Πρόεδρος στο νέο Δ.Σ. τοποθετείται η δικηγόρος Ευγενία Καντόλα, αντιπρόεδρος ο οικονομολόγος Σωτήρης Βασιλάκος και μέλη ο σκηνοθέτης, συνθέτης και αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Θόδωρος Αμπαζής, ο ποιητής, ψυχαναλυτής Θανάσης Χατζόπουλος και ο τενόρος Βαγγέλης Χατζησίμος.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες μας, η πρόεδρος του προηγούμενου Δ.Σ. Ελευθερία Ντεκώ ενημερώθηκε για την αντικατάστασή τους αφού είχε ανακοινωθεί στον Τύπο ο διορισμός του νέου Δ.Σ. της ΚΣΟΤ. Επιπλέον, οι παραιτήσεις των Σωτήρη Μουσούρη και Ιωάννη Παραμυθιώτη ουδέποτε έφτασαν επισήμως στο Δ.Σ. της ΚΣΟΤ. Υποβλήθηκαν γραπτώς στο υπουργείο Πολιτισμού, αλλά όχι στο σώμα στο οποίο συμμετείχαν, το οποίο πληροφορήθηκε τηλεφωνικώς από τρίτους για τις παραιτήσεις τους. Στις γραπτές μάλιστα αιτήσεις του προηγούμενου Δ.Σ. να ενημερωθεί από το υπουργείο εάν τα δύο μέλη τελούν υπό παραίτηση και στην περίπτωση που έχουν γίνει αποδεκτές να πληρωθούν οι θέσεις τους, δεν έλαβαν καμία απάντηση. Αντιθέτως, ενημερώθηκαν μετά τα μέσα ενημέρωσης για την αντικατάστασή τους.

Η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης ήρθε στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα έπειτα από καταγγελία για παράτυπες, εκ μέρους της διευθύντριας της Παυλίνας Βερέμη, αποβολές σπουδαστριών, στην οποία ήρθε να προστεθεί και ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στον Χώρο του Χορού (ΣΩΧΩΧΟ), που υπογράμμιζε επιπλέον αυθαιρεσίες κατά τη διάρκεια της πολυετούς θητείας της καλλιτεχνικής διευθύντριας Π. Βερέμη, όπως αδιαφάνεια και παρατυπία στη διαδικασία προσλήψεων καθηγητών.

Το θέμα μάλιστα πήρε πολιτικές διαστάσεις με την ερώτηση 15 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ζητούσαν να ενημερωθούν τι προτίθεται να πράξει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, δεδομένων όλων όσων καταγγέλλονται, για την εύρυθμη λειτουργία της ΚΣΟΤ. Στην απάντηση του υπουργείου επιβεβαιώνονται ουσιαστικά οι καταγγελίες, καθώς, όπως προκύπτει από τον καταστατικό χάρτη της ΚΣΟΤ, για τον διορισμό καθηγητών εισηγείται ο διευθυντής της σχολής, αλλά αποφασίζει το Δ.Σ., ενώ στην περίπτωση αποβολής σπουδαστή την απόφαση παίρνει το Δ.Σ. μετά και τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου των καθηγητών της σχολής, διαδικασία που δεν είχε ακολουθηθεί από τη διεύθυνση της ΚΣΟΤ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL