Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Διεθνές βραβείο για τον Καβάκο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διεθνές βραβείο για τον Καβάκο

Με μια σπουδαία διάκριση με την οποία έχουν τιμηθεί μεγάλοι μουσικοί και σολίστες, όπως οι Γεχούντι Μενουχίν, Άιζαακ Στερν, Γκίντον Κρέμερ και Αν-Σοφί Μούτερ, βραβεύεται ο Έλληνας βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου. Πρόκειται για το σημαντικό βραβείο στον χώρο της κλασικής μουσικής, Léonie Sonning Music Prize 2017, που απονέμεται κάθε χρόνο σε έναν συνθέτη, σολίστα, διευθυντή ορχήστρας ή τραγουδιστή που έχει φθάσει σε υψηλή διεθνή αναγνώριση στον τομέα του. Το βραβείο θα απονεμηθεί σε συναυλία στο Koncerthuset, DR Byen, όπου ο Καβάκος θα παίξει με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Δανίας υπό τη διεύθυνση του Φάμπιο Λουίζι.

Λίγο νωρίτερα, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, ο διεθνής Έλληνας, τιμώντας την ηπειρώτικη καταγωγή και δείχνοντας την αγάπη του για τον γενέθλιο τόπο, δίνει ρεσιτάλ στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» στα Γιάννενα στις 8.30 μ.μ., με σκοπό την ενίσχυση του έργου της Ιεράς Μονής Ντουραχάνης.

Μαζί του ο διαπρεπής Ιταλός πιανίστας Ενρίκο Πάτσε, με τον οποίο και θα παρουσιάσουν έργα των Λέος Γιάνατσεκ, Φραντς Σούμπερτ, Ολιβιέ Μεσιάν και Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.

Σε ηλικία 18 ετών ο Καβάκος είχε ήδη κερδίσει το Α΄ Βραβείο Διεθνούς Διαγωνισμού Βιολιού «Γιαν Σιμπέλιους», που άνοιξε τον δρόμο για μια σειρά διεθνών τιμητικών διακρίσεων και ρεσιτάλ σε όλον τον κόσμο με τις μεγαλύτερες συμφωνικές ορχήστρες, υπό τη διεύθυνση σπουδαίων αρχιμουσικών.

Το 2014 του απονέμεται ο τίτλος του «Μουσικού της Χρονιάς», στο πλαίσιο των Gramophone Awards 2014 έπειτα από ψηφοφορία του κοινού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL