Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πέθανε ο Γάλλος τραγουδιστής Γκι Μπεάρ

Ο Γκι Μπεάρ, από τους σημαντικούς ερμηνευτές του ελαφρού γαλλικού τραγουδιού και πατέρας της ηθοποιού Εμανουέλ Μπεάρ, πέθανε χθες σε ηλικία 85 ετών. Ο τραγουδιστής είχε αποχαιρετίσει το κοινό του από σκηνής πριν από λίγους μήνες, όταν έδωσε την τελευταία συναυλία της καριέρας του...

Ο Γκι Μπεάρ, από τους σημαντικούς ερμηνευτές του ελαφρού γαλλικού τραγουδιού και πατέρας της ηθοποιού Εμανουέλ Μπεάρ, πέθανε χθες σε ηλικία 85 ετών. Ο τραγουδιστής είχε αποχαιρετίσει το κοινό του από σκηνής πριν από λίγους μήνες, όταν έδωσε την τελευταία συναυλία της καριέρας του.

Ο Μπεάρ γεννήθηκε στο Κάιρο και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στη Μέση Ανατολή, την Ιταλία και την Ελλάδα. Αφού εγκαταστάθηκε στη Γαλλία άσκησε διάφορα επαγγέλματα, ενώ ταυτόχρονα έγραφε τραγούδια για την Πατασού ("Bal chez Temporel"), τη Ζιζί Ζενμέρ ("Il y a plus d' un an", "Je suis la femme") και τη Ζιλιέτ Γκρεκό ("Qu'on est bien"). Συνεγάστηκε με τους Ιβ Μοντάν, Ζιλιέτ Γκρεκό, Κολέτ Ρενάρ, Μορίς Σεβαλιέ, Μαρί Λαφορέ και τη Δαλιδά, ενώ ερμήνευε και ο ίδιος τα τραγούδια του στα καμπαρέ του Παρισιού.

Με το τραγούδι "L'eau vive", που συνέθεσε για την ομώνυμη ταινία του Φρανσουά Βιγιέρ, έγινε διάσημος και όλη η Γαλλία τραγουδούσε τη σύνθεσή του. Τιμήθηκε με πολλά βραβεία, ενώ ο τελευταίος του δίσκος, "Le meilleur des choses", κυκλοφόρησε το 2010.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η Αριστερά στην πρώτη γραμμή!

Το ότι η χώρα έχει βγει από τα Μνημόνια και βρίσκεται σε έναν δρόμο ανάπτυξης μπορεί πλέον να θεωρηθεί γεγονός. Η Νέα Δημοκρατία έχει συρθεί στην ψήφιση όλων των μέτρων που υλοποιεί η κυβέρνηση μετά...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο