Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Επί σκηνής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επί σκηνής

Dave Weckl Quartet

Σήμερα καταρχήν οι Thurston Moore Band, το... κατακλυσμικό δηλαδή rock κιθαριστικό κουαρτέτο του οποίου ηγείται ο Thurston Moore, επίσης αρχηγός ενός από τα σημαντικότερα αμερικανικά συγκροτήματα των τριών τελευταίων δεκαετιών του 20ού αιώνα, των Sonic Youth και με support τους επίσης λίαν δυναμικούς ημέτερους Callas στο «Fuzz Live Club».

Το ίδιο ξεχωριστό, αλλά για τον χώρο της jazz το «ακουστικό» κουαρτέτο του κορυφαίου ντράμερ του ιδιώματος Dave Weckl (το οποίο συναποτελείται από σαξόφωνο, πιάνο / όργανο Hammond και κοντραμπάσο), το οποίο την ίδια ώρα περίπου, θα εμφανίζεται στο «Αθηνά Live» του Μοσχάτου.

Σήμερα επίσης οι διαχρονικά αγαπημένοι των φίλων του ιδιώματος Έλληνες hard rockers Nightstalker με support τους επίσης θαυμάσιους και εγχώριους Holy Strangers στο «Gagarin 205».

Σήμερα ακόμα ο κορυφαίος jazz πιανίστας και συνθέτης Σταύρος Λάντσιας με το κουιντέτο του (σαξόφωνο, βιολί, βιολοντσέλο και κοντραμπάσο συν, ειδικά για την περίσταση, κανονάκι) στον πολυχώρο «Ιανός».

Σήμερα όμως και κάτι πολύ διαφορετικό, οι Νίκος Ζιώγαλας και Βασίλης Καζούλης με τη συνοδεία τετραμελούς σχήματος (δύο κιθάρες, πιάνο και βιολί) στο «Ρυθμός Stage» της Ηλιούπολης.

Αύριο, Κυριακή 26 Απριλίου, «Το Δεύτερο Κύμα», δηλαδή ένας νέος κύκλος τραγουδιών με φεμινιστικό περιεχόμενο της πρωτεργάτριας του ανάλογου κινήματος στην Ελλάδα Νένας Βενετσάνου, η οποία θα τα ερμηνεύσει με τη συνοδεία πενταμελούς σχήματος (πνευστά, κλασική κιθάρα, μαντολίνο, κοντραμπάσο και κρουστά) και με τα έσοδα να πηγαίνουν στο «Σπίτι Γυναικών», στον ιστορικό κινηματογράφο «Αλκυονίς» (Ιουλιανού 42-46).

Την Τρίτη 28 Απριλίου η Μαρία Λατσίνου παρουσιάζει τον πρόσφατο και αληθινά εξαιρετικό πρώτο δίσκο της με τραγούδια του Χρήστου Αλεξόπουλου «Μια Ανάσα Δρόμους» με τη σταθερή πενταμελή πλέον μπάντα της (ακορντεόν, κρητική λύρα, μπάσο, ντραμς συν βέβαια τον ίδιο τον Χ. Αλεξόπουλο στο πιάνο) στο πλαίσιο του εβδομαδιαίου κύκλου συναυλιών Τρίτες Παράλληλες του θεάτρου Πόρτα.

Την Τρίτη όμως και οι Anamateur & Lieber Panos, δηλαδή αντίστοιχα ο πιανίστας Γεώργιος Αναματερός και ο ερμηνευτής Πάνος Γερακάκης σε τραγούδια του πρώτου και... πολλών άλλων, στο «Jazz Point» του Συντάγματος.

Την Τρίτη επίσης ο Λουδοβίκος Των Ανωγείων σε μιαν απρόβλεπτη εμφάνιση - έκπληξη και με αφορμή την έκθεση ζωγραφικών έργων του που πραγματοποιείται εκεί αυτές τις ημέρες στο «Black Duck Multiplarte».

Την Τρίτη ακόμα η Athena (Αθηνά Ανδρεάδη) με τη συνοδεία του σπουδαίου Βρετανού μουσικού Eric Appapoulay σε μια διαφορετική από τις συνηθισμένες συναυλία στο café της αλυσίδας «Starbucks» στο Μοναστηράκι και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

Την Τρίτη όμως (και την επόμενη, 5 Μαΐου) η ηθοποιός και τραγουδίστρια Χριστίνα Μαξούρη επαναλαμβάνει την επιτυχημένη παράστασή της «Δανεικά Παπούτσια» - με προσκεκλημένους της την πρώτη φορά τη Μαρία Παπαγεωργίου και τη δεύτερη τον Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη- στο «ΚΕΤ».

Την Τετάρτη 29 Απριλίου και για πρώτη φορά μετά από ογδόντα (!) χρόνια η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ με πρωταγωνιστές πέντε εξαίρετους λυρικούς ερμηνευτές/ιες και με τη συμμετοχή των χορωδιών του Μουσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Εμπορικής Τράπεζας και Opus Femina της Κορίνθου και υπό τη γενική διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή παρουσιάζει την όπερα του σπουδαίου συνθέτη της επτανησιακής σχολής Παύλου Καρρέρ στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Την Πέμπτη 30 Απριλίου προσκεκλημένος του πιανίστα και συνθέτη Costinho (Κωστής Ζουλιάτης) θα είναι ο συνεργάτης του στο παρελθόν και βιρτουόζος του βιολιού και της βιόλας Φώτης Σιώτας, φυσικά σε μιαν ακόμα βραδιά αυτοσχεδιασμού «+1» στο «ΚΕΤ».

Την Πέμπτη επίσης ο σαξοφωνίστας Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλου και η κοντραμπασίστρια Ευθυμία Κελεσίδου μαζί με τον «δάσκαλο» των jazz (και όχι μόνο...) ντραμς και γενικότερα κρουστών στην Ελλάδα Νίκο Τουλιάτο στο «Jazz Point».

Την Πέμπτη όμως και ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Μάκης Σεβίλογλου με τη συνοδεία πενταμελούς σχήματος (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, κλαρινέτο, ακορντεόν και κοντραμπάσο) και με τη συμμετοχή της ερμηνεύτριας Ζωής Παπαδοπούλου στο «Ρυθμός Stage».

Αλλά την Πέμπτη έχουμε και τους θαυμάσιους Θεσσαλονικείς Jane Doe με τους... συντοπίτες τους BrightSide να ανοίγουν την συναυλία στο «Eightaball» της γενέθλιας πόλης τους.

Θ.Μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL