Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Ο ΝΕΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΤΗΣ Δ. ΓΑΛΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ Π. ΚΑΡΑΣΟΥΛΟΥ / "Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε ενεργοί..."
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο ΝΕΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΤΗΣ Δ. ΓΑΛΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ Π. ΚΑΡΑΣΟΥΛΟΥ / "Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε ενεργοί..."

«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε ενεργοί...». Έτσι συνόψισε την στάση του απέναντι σε όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και γύρω μας για περισσότερα από τρία χρόνια ο Παρασκευάς Καρασούλος και όπως αυτή κρυσταλλώνεται στον δίσκο με τίτλο «Αλλιώς» σε στίχους δικούς του και με ερμηνεύτρια τη Δήμητρα Γαλάνη και ο οποίος μόλις κυκλοφόρησε από τη Μικρή Άρκτο. Αυτό ειπώθηκε ανάμεσα σε πολλά άλλα στην παρουσίαση του «Αλλιώς», που τη μουσική των τραγουδιών του υπογράφουν ο ενορχηστρωτής και παραγωγός του Χρυσόστομος Μουράτογλου αλλά και η ίδια η Δήμητρα Γαλάνη. Η παρουσίαση πλαισιώθηκε από τα εγκαίνια της έκθεσης των έργων του ζωγράφου Ανδρέα Γεωργίου και της φωτογράφου Λίλας Σωτηρίου, που κοσμούν το καλαίσθητο βιβλίο που συνοδεύει το CD. Είχε οργανωθεί έτσι ώστε να έχει τη δομή ραδιοφωνικής παραγωγής με συντονίστρια τη Μαργαρίτα Μυτιληναίου και παράλληλη ακρόαση των τραγουδιών του δίσκου.

Η ιδέα για τον δίσκο, όπως τόνισαν οι δύο συντελεστές -οι οποίοι συμπλήρωναν συνεχώς ο ένας την άλλη αποδεικνύοντας τόσο τη στενή φιλία τους όσο και την πολύ καλή δημιουργική σχέση τους- προέκυψε και άρχισε να πραγματοποιείται το καλοκαίρι του '11 και η αφήγησή του επικεντρώνεται στη στιγμή εκείνη που μια γυναίκα συνειδητοποιεί ξαφνικά ότι «ο εαυτός της έχει παλιώσει», δεν την εκφράζει πια και γι' αυτό πρέπει να αλλάξει. Ο Π. Καρασούλος δεν απέκρυψε καθόλου το γεγονός ότι η γυναίκα αυτή δεν είναι άλλη από την ερμηνεύτρια, όπως είπε χαρακτηριστικά «η Δήμητρα είναι η ηρωίδα μου...Τελικά μονίμως γράφω για τους φίλους μου, αφηγούμαι κομμάτια από την ζωή ανθρώπων που αγαπώ. Πάντα η Δήμητρα ήταν η ηρωίδα μου και αυτή τη φορά είναι και του δίσκου...».

Στη συνέχεια προσέθεσε ότι "το CD αυτό εκφράζει το αίτημα για 'το καινούργιο εμείς'" όπως είναι και ο τίτλος ενός τραγουδιού, την ανάγκη να δούμε τα πράγματα «Αλλιώς», κάτι απαραίτητο καθώς «και εμείς οι ίδιοι έχουμε αλλάξει αλλά, πολύ περισσότερο, έχουν αλλάξει τα πάντα γύρω μας». Παρεμβαίνοντας η Δ. Γαλάνη είπε ότι «η αλλαγή αυτή φοβίζει μόνον όσους βλέπουν τον χρόνο σαν εχθρό αλλά για εμένα ήταν πάντα φίλος». Είπε όμως και ότι για να συμβεί αυτή η αλλαγή πρέπει καθένας να υπερβεί πολλούς προσωπικούς φραγμούς, κάτι που ίσχυε πριν απ' όλα και για τη δική της σχέση με τον Π. Καρασούλο. «Έχουμε περάσει και τρία χρόνια χωρίς καν να μιλάμε» δήλωσε χωρίς περιστροφές, για να τη διακόψει γελώντας εκείνος «ώς και πέντε ή έξι»! Υπερθεματίζοντας και πολύ πιο σοβαρά όμως κατέληξε λέγοντας: «Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο παρά να είμαστε ενεργοί, να συνεχίσουμε όλοι να κάνουμε αυτό που καθένας ξέρει και μπορεί, είναι ο μόνος τρόπος να ανταποκριθούμε στο παρόν και να βαδίσουμε προς το μέλλον».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL