Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΣΤΟ «GAGARIN 205» / Ο θείος Νώντας ξέρει!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΣΤΟ «GAGARIN 205» / Ο θείος Νώντας ξέρει!

Κάποια κλισέ απλά διατυπώνουν αδιάψευστες αλήθειες και έτσι ο Δημήτρης Πουλικάκος όντως είναι ο... παππούς της ελληνικής ροκ σκηνής, όπως ακριβώς ο αείμνηστος Παύλος Σιδηρόπουλος ήταν ο πατέρας της (ανεξάρτητα του ότι αποκαλούσαν ο ένας τον άλλο αντίστοιχα... ανιψιό και θείο!). Αυτό φυσικά δεν αποτελεί καθόλου κακοπροαίρετο υπονοούμενο για τον «Πουλίκα», ο οποίος στα 71 του (γεννηθείς στις 21 Ιανουαρίου 1943!) όχι μόνο παραμένει ακμαιότατος διανοητικά, ψυχολογικά και σωματικά αλλά και το ίδιο ζωτικός μουσικά όσο ήταν πάντα.

Ο Δημήτρης Πουλικάκος, γόνος εύπορης οικογενείας γιατρών, που σπούδασε σκηνοθεσία (κάτι που του φάνηκε χρήσιμο στη μετέπειτα «παραπληρωματική» καριέρα του ως ηθοποιός) και υπήρξε συνοδοιπόρος του Νάνου Βαλαωρίτη και των άλλων υπερρεαλιστών στο περιοδικό «Πάλι», αλλά τελικά τον κέρδισε για πάντα η μουσική, δηλαδή το rock 'n' roll... Από τους MGC στους τόσο πρωτοποριακούς για την εποχή τους Εξαδάκτυλος και στη συνέχεια στην προσωπική διαδρομή του, η οποία μπορεί να απαριθμεί μόλις έξι δίσκους, αλλά θα αρκούσε και μόνον ο πρώτος εξ αυτών, το «Μεταφοραί Εκδρομαί Ο Μήτσος» του 1976, αφού συγκαταλέγεται στους πέντε κορυφαίους του ελληνικού ροκ διαχρονικά! Και τέλος υπάρχει βέβαια και ο θείος Νώντας, το ψευδώνυμο με το οποίο έκανε τόσες ραδιοφωνικές εκπομπές με το αμίμητο, σαρκαστικό στιλ εκφοράς του λόγου του....

Δεν είναι όμως ο μόνος Δημήτρης της ιστορίας του ελληνικού rock 'n' roll, υπάρχει και ο Δημήτρης Πολύτιμος. Κατά δέκα χρόνια μεγαλύτερος του Δ. Πουλικάκου, 81 (!) ετών δηλαδή, αλλά το ίδιο αειθαλής με εκείνον, πιανίστας με κλασική παιδεία, που πέρασε στην jazz, αλλά αισθάνθηκε ότι πραγματικά ανήκε κάπου μόνον όταν ανακάλυψε το ροκ, για να εξελιχθεί στη συνέχεια στον σημαντικότερο Έλληνα κιμπορντίστα του ιδιώματος και βέβαια τακτικότατος συνεργάτης του Δ. Πουλικάκου. Γιορτάζοντας λοιπόν οι MHTS.OS και Δημήτρης αντίστοιχα 47 και 49 χρόνια επί σκηνής και τρεις ημέρες μετά τα γενέθλια του πρώτου, μας προσκαλούν για να μας αφηγηθούν μαζί δύο φορές το «Παραμύθι Χωρίς Όνομα» τους στο «Gagarin 205». Την Παρασκευή 24 παρέα θα τους κάνουν οι Γιάννης Αγγελάκας, Κάτω Από Το Δέντρο, Απροσάρμοστοι (η μπάντα του Π. Σιδηρόπουλου) και Magic De Spell και το Σάββατο 25 Ιανουαρίου η πάλαι ποτέ μπάντα του Πουλίκα, δηλαδή οι Ασσοι Του Καράτε, και οι Σπυριδούλα, Last Drive και Mode Plagal.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL