Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
Ο Ζούμπιν Μέτα στην ψηφιακή σκηνή του Μεγάρου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Ζούμπιν Μέτα στην ψηφιακή σκηνή του Μεγάρου

Ήταν 1η Φεβρουαρίου 2016 όταν ο Ζούμπιν Μέτα, ένας από τους μεγαλύτερους μαέστρους του καιρού μας, διηύθυνε στην κατάμεστη αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ, σε έργα Βέμπερ, Μότσαρτ, Ροσίνι, Βέρντι και Τσαϊκόφσκι.

Αυτή τη συναυλία, όπου ο σπουδαίος αρχιμουσικός είχε ενθουσιάσει το κοινό με τη ζωντάνια και τον δυναμισμό των ερμηνειών του, μπορούν να απολαύσουν οι θεατές διαδικτυακά απόψε, στις 9 το βράδυ, μέσω της ψηφιακής σκηνής του Μεγάρου.

Προσκεκλημένη σολίστ της βραδιάς ήταν η διεθνώς αναγνωρισμένη Ελληνίδα υψίφωνος Χριστίνα Πουλίτση, η οποία τραγούδησε με εντυπωσιακό τρόπο εμβληματικές άριες από γνωστές όπερες.

Η συναυλία ανοίγει με την Εισαγωγή από την όπερα "Όμπερον" του ρομαντικού Γερμανού συνθέτη Καρλ Μαρία φον Βέμπερ, ένα λυρικό έργο που σημείωσε τεράστια επιτυχία όταν πρωτοανέβηκε στα 1826 στο Λονδίνο. Το πρόγραμμα του πρώτου μέρους ολοκληρώνεται με τρεις σπουδαίες συνθέσεις για σοπράνο κολορατούρα, ερμηνευμένες από τη Χριστίνα Πουλίτση, όπως η «Άρια της εκδίκησης» της Βασίλισσας της Νύχτας από τον «Μαγικό αυλό». Στη συνέχεια, θα ακουστεί η μεγάλη άρια της Τζίλντας «Όνομα αγαπημένο» από τον "Ριγκολέττο" του Τζουζέπε Βέρντι, ενώ ο επίλογος του πρώτου μέρους περιλαμβάνει την άρια της Ροζίνας «Λίγο πριν, μια φωνή» από τον "Κουρέα της Σεβίλλης" του Τζοακίνο Ροσσίνι.

Στο δεύτερο μέρος ακολουθεί η τελευταία Συμφωνία αρ. 6 σε σι ελάσσονα, έργο 74, του Τσαϊκόφσκι.

Την Κυριακή 31 Μαΐου, στις 9 μ.μ., και στο πλαίσιο των αναμεταδόσεων από την ψηφιακή σκηνή του Μεγάρου, παρουσιάζεται ο «Ορφέας» του Κλάουντιο Μοντεβέρντι, μια θεαματική παραγωγή που ανέβηκε τον Οκτώβριο του 1997 στο Μέγαρο σε σκηνοθεσία Πιέρ Λουίτζι Πίτσι.

Την ίδια ώρα, στην ιστοσελίδα του Μεγάρου διατίθενται οn demand η μονόπρακτη όπερα «Η ανθρώπινη φωνή» του Φρανσίς Πουλένκ με τη διάσημη ελληνίδα υψίφωνο Ζανέτ Πηλού, το βίντεο με πλάνα από την προετοιμασία της παράστασης «Ο Νάνος» του Αλεξάντερ φον Τσεμλίνσκι καθώς και η ταινία «Νίκος Σκαλκώτας: Οι μουσικές αναπνοές μιας ιδιοφυΐας» σε σενάριο - σκηνοθεσία Θωμά Κιάου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL