Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Οι πρώτες μεγάλες streaming συναυλίες για την επιδημία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι πρώτες μεγάλες streaming συναυλίες για την επιδημία

Η αφίσα της συναυλίας του Andrea Bocelli στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου. Το live streaming θα γίνει από το κανάλι του ερμηνευτή στο ΥouΤube με ώρα έναρξης για την Ελλάδα 8 μ.μ.

Η διεθνής μουσική κοινότητα δεν θα μπορούσε να μην συγκινηθεί και να μην κινητοποιηθεί, με αξιοσημείωτη μάλιστα ταχύτητα, για μια παγκόσμια απειλή όπως η επιδημία του κορωνοϊού με δύο ξεχωριστές streaming συναυλίες, μία επί ευρωπαϊκού εδάφους και άλλη μία πολύ μεγαλύτερου εύρους, και με συνδιοργανωτή τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, στην Αμερική.

Την αρχή κάνει η Ιταλία, η χώρα που πλήρωσε τον βαρύτερο φόρο στον ιό έχοντας τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών, μέχρι που η Αμερική της πήρε αυτό το θλιβερό ρεκόρ. Την προσεχή Κυριακή 12 Απριλίου ο σπουδαίος τυφλός (σ’ αυτή τη συγκυρία έχει ιδιαίτερη σημασία...) τενόρος Andrea Bocelli, μετά από πρόσκληση του δημάρχου του Μιλάνο, θα πραγματοποιήσει μια συναυλία στον καθεδρικό ναό της πόλης, το φημισμένο Duomo, όχι μόνο φυσικά κεκλεισμένων των θυρών αλλά και με μοναδική συνοδεία το εκκλησιαστικό όργανο του ναού που θα παίζει ο μόνιμος εκτελεστής του. Ρεπερτόριο, τι άλλο παρά αυτό που λέει ο τίτλος, δηλαδή «Μουσική για την ελπίδα»...Το live streaming της συναυλίας θα γίνει από το κανάλι του ερμηνευτή στο ΥouΥube με ώρα έναρξης για την Ελλάδα 8 μ.μ.

Πολύ πιο εντυπωσιακή, σε μέγεθος αλλά και σημασία, είναι η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αμερική το επόμενο Σάββατο 18 Απριλίου και συνδιοργανώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον globalcitizen, μια διεθνή διαδικτυακή συλλογικότητα που δημιουργήθηκε με αφορμή την επιδημία. Υπό τον τίτλο "One World Together At Home" και με τη Lady Gaga να έχει τη συνολική καλλιτεχνική επιμέλεια θα εμφανιστούν πολλά μεγάλα και πολύ γνωστά, σημερινά αλλά και καταξιωμένα παλιότερα ονόματα της μουσικής, ανάμεσά τους και οι Paul McCartney, Stevie Wonder, Elton John, ο σταρ της country Keith Urban, η Alanis Morissette, ο τραγουδιστής των Pearl Jam Eddie Vedder, o τραγουδιστής των Βρετανών Coldplay Chris Martin, ξανά ο Andrea Bocelli αλλά και ο παλαίμαχος κορυφαίος Άγγλος -αλλά μόνιμα εγκατεστημένος στην Αμερική εδώ και πολλά χρόνια- ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ!

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση καθώς και την ώρα του streaming για κάθε χώρα θα βρείτε στο globalcitizen.org/togetherathome.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL