Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
«Αγάπη μέσα στην καρδιά»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Αγάπη μέσα στην καρδιά»

Τρυφεροί, ερωτικοί και ευαίσθητοι, οι σπάνιας ομορφιάς, χιλιοτραγουδισμένοι στίχοι του Νίκου Γκάτσου, που όλοι αγαπήσαμε, θα ακουστούν απόψε σε μια βραδιά που είναι αφιερωμένη σε εκείνον. Με τίτλο «Αγάπη μέσα στην καρδιά», η μουσική παράσταση που θα αρχίσει στις 9.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου Ιανός, περιλαμβάνει ορισμένα από τα ωραιότερα τραγούδια που έγραψε ο Νίκος Γκάτσος και μελοποίησαν συνθέτες όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης και άλλοι.

Ο Vassilikos, ο Βασίλης Γισδάκης και η Μυρτώ Βασιλείου θα τραγουδήσουν τραγούδια του έρωτα και της χαράς, του ταξιδιού και του ονείρου, σε ένα πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί η Αγαθή Δημητρούκα.

Ο Γκάτσος έκανε στίχους «όλα τα ακριβά στοιχεία της ποίησής του που κινητοποίησαν τη ναρκοθετημένη νεοελληνική ευαισθησία, έτσι καθώς κοιμόταν αναίσθητη μες στην απέραντη αισθηματολογία των στιχουργών και των επιθεωρησιογράφων» είχε πει για τον ποιητή της "Αμοργού" ο Μάνος Χατζιδάκις.

Ποιητής ενός υπερρεαλιστικού κομψοτεχνήματος όπως η «Αμοργός» ο Γκάτσος δημοσίευσε ώς τον θάνατό του μόνο τρία ποιήματα, το «Ελεγείο», το «Ο Ιππότης και ο θάνατος» και το «Τραγούδι του παλιού καιρού». Ασχολήθηκε κυρίως με μεταφράσεις αλλά και με τη συγγραφή στίχων, χαρίζοντας στην ελληνική μουσική αξέχαστα τραγούδια.

Τους τρεις ερμηνευτές θα συνοδεύει η πιανίστα Ιρίνα Βαλεντίνοβα, έμπειρη συνεργάτιδα του Μάνου Χατζιδάκι και του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Η εκδήλωση στον Ιανό, επί της οδού Σταδίου 24, θα μεταδίδεται ζωντανά από το Ianos Radio.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL