Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Λένα Πλάτωνος στην Αγγλικανική Εκκλησία

Μεγάλη πρωταγωνίστρια της ηλεκτρονικής σκηνής εδώ και χρόνια, που το έργο της αποτέλεσε έμπνευση για Έλληνες και ξένους μουσικούς, πιανίστρια, συνθέτρια και πρωτοπόρος της ελληνικής avant garde, η...

Μεγάλη πρωταγωνίστρια της ηλεκτρονικής σκηνής εδώ και χρόνια, που το έργο της αποτέλεσε έμπνευση για Έλληνες και ξένους μουσικούς, πιανίστρια, συνθέτρια και πρωτοπόρος της ελληνικής avant garde, η Λένα Πλάτωνος εμφανίζεται αύριο το βράδυ στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου.

Η τραγουδοποιός, μαζί με τη Σαβίνα Γιαννάτου και τον Γιάννη Παλαμίδα, αναβιώνει κομμάτια από τη μακρόχρονη καλλιτεχνική της πορεία σε μια μουσική αναδρομή που κατακλύζεται από τη χαρακτηριστική μελωδικότητα και τη συναισθηματική φόρτιση των τραγουδιών της. Κομμάτια από τους εμβληματικούς δίσκους "Σαμποτάζ", "Καρυωτάκης: 13 τραγούδια", "Γκάλοπ", "Λεπιδόπτερα" και "Μάσκες Ήλιου" θα μεταφέρουν το κοινό στην καρδιά της μαγείας και του ιδιότυπου, γεμάτου συγκίνηση σύμπαντος της Πλάτωνος.

Πρόκειται για έργα που καθόρισαν το στίγμα της στην ελληνική ηλεκτρονική μουσική και αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για μελλοντικές προσπάθειες. Εδώ η Πλάτωνος στρέφεται ολοκληρωτικά στην ηλεκτρονική μουσική και σε πειραματικές κατευθύνσεις στη φόρμα, την ενορχήστρωση και τον στίχο.

Οι συνθέσεις της ακολουθούν μινιμαλιστικά μοτίβα, με έντονη τη χρήση των πλήκτρων, σχηματοποιώντας προσεκτικά σκηνοθετημένα ηχοτοπία. Η φωνή, συχνά περασμένη από ηλεκτρονικά φίλτρα, άλλοτε παίζει κεντρικό ρόλο, άλλοτε μπορεί και να χρησιμοποιείται σαν απλό όργανο συνοδείας.

Οι στίχοι της, σουρεαλιστικοί και άμεσοι, θίγουν θέματα της καθημερινότητας και των προσωπικών σχέσεων, του έρωτα και της αποξένωσης, ενώ διακρίνονται για την τρυφερότητα αλλά και την παιδική αθωότητά τους.

Την ενορχήστρωση υπογράφει ο Στέργιος Τσιρλιάγκος, ενώ θα δοθούν δύο παραστάσεις, στις 8.30 μ.μ. και στις 10.20 μ.μ.

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο εξευτελισμός του Χρυσοχοϊδη και της Ν.Δ.

Τα χθεσινά γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που συζητιόταν το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, είναι εικόνες και από το παρελθόν και από το μέλλον. Είχαν όμως και ένα παράπλευρο αποτέλεσμα: προκάλεσαν τον απόλυτο διασυρμό της Νέας Δημοκρατίας μέσα στη Βουλή.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις