Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.4°C
4 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.4°C13.3°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.2°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
0 BF 93%
Η Λένα Πλάτωνος στην Αγγλικανική Εκκλησία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Λένα Πλάτωνος στην Αγγλικανική Εκκλησία

Μεγάλη πρωταγωνίστρια της ηλεκτρονικής σκηνής εδώ και χρόνια, που το έργο της αποτέλεσε έμπνευση για Έλληνες και ξένους μουσικούς, πιανίστρια, συνθέτρια και πρωτοπόρος της ελληνικής avant garde, η Λένα Πλάτωνος εμφανίζεται αύριο το βράδυ στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου.

Η τραγουδοποιός, μαζί με τη Σαβίνα Γιαννάτου και τον Γιάννη Παλαμίδα, αναβιώνει κομμάτια από τη μακρόχρονη καλλιτεχνική της πορεία σε μια μουσική αναδρομή που κατακλύζεται από τη χαρακτηριστική μελωδικότητα και τη συναισθηματική φόρτιση των τραγουδιών της. Κομμάτια από τους εμβληματικούς δίσκους "Σαμποτάζ", "Καρυωτάκης: 13 τραγούδια", "Γκάλοπ", "Λεπιδόπτερα" και "Μάσκες Ήλιου" θα μεταφέρουν το κοινό στην καρδιά της μαγείας και του ιδιότυπου, γεμάτου συγκίνηση σύμπαντος της Πλάτωνος.

Πρόκειται για έργα που καθόρισαν το στίγμα της στην ελληνική ηλεκτρονική μουσική και αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για μελλοντικές προσπάθειες. Εδώ η Πλάτωνος στρέφεται ολοκληρωτικά στην ηλεκτρονική μουσική και σε πειραματικές κατευθύνσεις στη φόρμα, την ενορχήστρωση και τον στίχο.

Οι συνθέσεις της ακολουθούν μινιμαλιστικά μοτίβα, με έντονη τη χρήση των πλήκτρων, σχηματοποιώντας προσεκτικά σκηνοθετημένα ηχοτοπία. Η φωνή, συχνά περασμένη από ηλεκτρονικά φίλτρα, άλλοτε παίζει κεντρικό ρόλο, άλλοτε μπορεί και να χρησιμοποιείται σαν απλό όργανο συνοδείας.

Οι στίχοι της, σουρεαλιστικοί και άμεσοι, θίγουν θέματα της καθημερινότητας και των προσωπικών σχέσεων, του έρωτα και της αποξένωσης, ενώ διακρίνονται για την τρυφερότητα αλλά και την παιδική αθωότητά τους.

Την ενορχήστρωση υπογράφει ο Στέργιος Τσιρλιάγκος, ενώ θα δοθούν δύο παραστάσεις, στις 8.30 μ.μ. και στις 10.20 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL