Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η κλασική μουσική πάει και πάλι στη Λέσβο

5o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΟΛΥΒΟΥ

Για πέμπτη χρονιά θα πραγματοποιηθεί από τις 8 μέχρι τις 19 Αυγούστου το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, ένας πολιτιστικός θεσμός για το Αιγαίο πλέον αφού κάθε καλοκαίρι φέρνει την κλασική μουσική στη Λέσβο. Φέτος, μάλιστα, επεκτείνεται και στη γειτονική Χίο καθώς εκεί θα αρχίσουν οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στις 8 Αυγούστου, για να συνεχιστούν φυσικά στην έδρα του, τον όμορφο Μόλυβο.

Ο τίτλος του φετινού ΔΦΜΜ είναι ΔΙΑ-ΛΟΓΟΣ, ορίζοντας έτσι ως κεντρική θεματική του τη διαδικασία από την οποία γεννήθηκε το δημοκρατικό πολίτευμα. Οι ιδρύτριες και καλλιτεχνικές διευθύντριες του φεστιβάλ, οι Ελληνογερμανίδες δίδυμες αδελφές και αμφότερες διακεκριμένες σολίστ του πιάνου Δανάη κα Κυβέλη Dörken, συγκέντρωσαν φέτος είκοσι επτά καταξιωμένους/-ες μουσικούς που θα συμμετάσχουν στις συναυλίες, οι οποίες, εκτός φυσικά από τον Μόλυβο, θα πραγματοποιηθούν επίσης στο Κτήμα Citrus στον Κάμπο Χίου, στην παλαιοχριστιανική βασιλική του Αγίου Ανδρέα στην Ερεσό, στο Τσαρσί χαμάμ και στους Υγρότοπους Κόλπου Καλλονής. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν ο Γερμανός αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του Βερολίνου Κρίστιαν Τέτσλαφ και ο ημέτερος μαέστρος Ηλίας Καντέσα, o Γερμανός βιολιστής (και ιδρυτής του διεθνώς αναγνωρισμένου κουαρτέτου εγχόρδων Artemis Quartet) Βόλκερ Γιάκομπσεν, οι βιρτουόζοι του βιολοντσέλου Τάνια Τέτσλαφ και Μπρούνο Φιλίπ, ο Πορτογάλος πιανίστας Aρτούρ Πιτζάρο και ο Νορβηγός εκτελεστής κρουστών Χανς Κρίστιαν Σόρενσεν, δίχως όμως να υπολείπεται και κανένας / καμία από τους εξαίρετους/-ες υπόλοιπους/-ες εκτελεστές/-ιες, από το εξωτερικό αλλά και την Ελλάδα.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις