Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C14.8°C
3 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.9°C
2 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.9°C11.6°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
13.6°C16.8°C
5 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Φρένο του Όζι Όσμπορν στον Τραμπ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φρένο του Όζι Όσμπορν στον Τραμπ

Μετά τους Queen, Aerosmith, Everlast, Neil Young και REM, ήρθε η σειρά του Όζι Όσμπορν να ξεσηκωθεί εναντίον του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, απαγορεύοντάς του να κάνει χρήση τραγουδιού και μουσικής του.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Τραμπ κοινοποίησε μέσω Twitter ένα βίντεο στο οποίο μιλούσε περιφρονητικά για τους υποψήφιους του Δημοκρατικού Κόμματος για το 2020, που μπήκαν, όπως είπε, στο «Crazy Train».

Η αντίδραση του Όζι και της Σάρον Όσμπορν υπήρξε άμεση, καθώς με κοινή τους δήλωση στο περιοδικό «Rolling Stone» διευκρινίζουν πως σε καμία καμπάνια δεν μπορεί να χρησιμοποιείται η μουσική του χωρίς έγκριση.

Στη δήλωση αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «με βάση τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση του 'Crazy Train' του Όζι Όσμπορν αποστέλλουμε προειδοποίηση στους υπεύθυνους της καμπάνιας του Τραμπ (ή οποιασδήποτε άλλης καμπάνιας) ότι απαγορεύεται να χρησιμοποιούν μουσική του σε πολιτικές διαφημίσεις ή πολιτικές εκστρατείες. Η μουσική του Όζι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κανένα σκοπό χωρίς έγκριση».

Οι Όσμπορν πρότειναν, μάλιστα, άλλα τραγούδια που θα μπορούσαν να ακούγονται σε πολιτικές εκδηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, προσθέτοντας να απευθυνθεί «σε μερικούς από τους μουσικούς φίλους του. Ίσως ο Kayne West (Gold Digger), ο Kid Rock (I Am the Bullgod) ή ο Ted Nugent (Stranglehold) θα επιτρέψουν τη χρήση της μουσικής τους».

Ο Όζι Όσμπορν δεν είναι ο πρώτος μουσικός που απαγορεύει στον Πρόεδρο Τραμπ να χρησιμοποιεί τη μουσική του. Έχουν προηγηθεί οι Queen, που διεμήνυσαν στον τότε υποψήφιο στις εκλογές του 2016 ότι δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το «We Are The Champions». Αλλά και οι Aerosmith, Everlast, Neil Young και REM έχουν επίσης επικρίνει τον πρόεδρο των ΗΠΑ για την επιλογή τραγουδιών τους για πολιτικές συγκεντρώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL