Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πρόσκληση για την υποψηφιότητα στα Όσκαρ

Το υπουργείο Πολιτισμού, μέσω της αρμόδιας Διεύθυνσης Παραστατικών Τεχνών και Κινηματογράφου, καλεί τους ενδιαφερομένους να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής της ταινίας που θα εκπροσωπήσει την...

Το υπουργείο Πολιτισμού, μέσω της αρμόδιας Διεύθυνσης Παραστατικών Τεχνών και Κινηματογράφου, καλεί τους ενδιαφερομένους να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής της ταινίας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 92η διοργάνωση των βραβείων Όσκαρ. Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019 και τα κριτήρια που θέτει η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου είναι τα εξής: Η ταινία πρέπει να έχει διάρκεια μεγαλύτερη των 40 λεπτών, η παραγωγή της να λαμβάνει χώρα εκτός των ΗΠΑ και η γλώσσα των διαλόγων της δεν είναι κατά κύριο λόγο και κατά το μεγαλύτερο μέρος η αγγλική. Η ταινία πρέπει να έχει κυκλοφορήσει για πρώτη φορά όχι νωρίτερα από την 1η Οκτωβρίου 2018 και όχι αργότερα από τις 30 Σεπτεμβρίου 2019, καθώς και να προβάλλεται για τουλάχιστον επτά διαδοχικές ημέρες σε εμπορική κινηματογραφική αίθουσα αποφέροντας έσοδα για τον παραγωγό και τον αιθουσάρχη.

Προκειμένου η συμμετοχή να είναι έγκυρη και ολοκληρωμένη, θα πρέπει να υποβληθεί αίτηση του παραγωγού με τον ακριβή τίτλο της ταινίας και το είδος (μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, ταινία κινουμένων σχεδίων), συνημμένο πιστοποιητικό ελληνικότητας (εκδίδεται μετά από σχετική αίτηση από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου) καθώς και στοιχεία των συντελεστών και παραστατικά που αποδεικνύουν ότι η διανομή της ταινίας έγινε για επτά διαδοχικές ημέρες σε αίθουσα εμπορικού κινηματογράφου με εισιτήριο.

Περισσότερες οληροφορίες με e-mail στο tmkom@culture.gr και το echantzi@culture.gr

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θέλουν Μνημόνια για να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους

Τις ημέρες αυτές, και εν όψει της συνόδου που θα πάρει τις αποφάσεις για το ταμείο ανάκαμψης, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία εκδηλώνουν από κοινού έντονη διπλωματική κινητικότητα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ενίσχυση στις χώρες του Νότου δεν θα συνοδεύεται από Μνημόνια και οικονομική επιτήρηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις