Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Λουκρέσια Μαρτέλ πρόεδρος στην επιτροπή της Βενετίας

  "Είναι η πιο σημαντική γυναίκα σκηνοθέτις της Λατινικής Αμερικής και μία από τις σημαντικότερες γυναίκες σκηνοθέτες στον κόσμο" είπε για τη Λουκρέσια Μαρτέλ ο διευθυντής του Φεστιβάλ της Βενετίας...

 

"Είναι η πιο σημαντική γυναίκα σκηνοθέτις της Λατινικής Αμερικής και μία από τις σημαντικότερες γυναίκες σκηνοθέτες στον κόσμο" είπε για τη Λουκρέσια Μαρτέλ ο διευθυντής του Φεστιβάλ της Βενετίας Αλμπέρτο Μπαρμπέρα ανακοινώνοντας ότι θα είναι η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στη φετινή 76η διοργάνωση, που θα διεξαχθεί από τις 28 Αυγούστου μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου. Από την πλευρά της, η Μαρτέλ δήλωσε: «Είναι τιμή, ευθύνη και ταυτόχρονα χαρά να είμαι μέρος αυτής της γιορτής του σινεμά και της τεράστιας ανάγκης της ανθρωπότητας να κατανοήσει τον εαυτό της».

H Λουκρέσια Μαρτέλ, γεννημένη το 1966 στη Σάλτα, στον Βορρά της Αργεντινής, έχει γυρίσει μόλις τέσσερις ταινίες μέχρι τώρα στην καριέρα της («La Cienaga» του 2001, «La niña santa» του 2004, το «La mujer sin cabeza» του 2008 και «Zama» του 2017). "Στις ταινίες της", αναφέρει ο Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, "η πρωτοτυπία των στιλιστικών της αναζητήσεων και της λεπτολόγου σκηνοθεσίας της βρίσκονται στην υπηρεσία μιας κοσμοθεωρίας ελεύθερης από συμβιβασμούς, αφιερωμένης στην εξερεύνηση των μυστηρίων της γυναικείας σεξουαλικότητας, καθώς και της δυναμικής των ομάδων και των τάξεων. Με τέσσερις ταινίες μεγάλου μήκους και άλλες πέντε μικρού μήκους μέσα σε λιγότερο από είκοσι χρόνια, η Μαρτέλ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα παγκοσμίως".

Πρόσφατα η Μαρτέλ σκηνοθέτησε την Μπγιορκ σε μια "θεατρική συναυλία" στο "The Shed", το νέο πολιτιστικό κέντρο του Μανχάταν.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ιστορικό λάθος

Το μόνο που έλειπε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν μια ακόμη κρίση αξιοπιστίας. Αλλά κι αυτό το κατάφερε σ’ αυτή τη σύνοδο κορυφής κάνοντας το ιστορικό λάθος

Δειτε ολοκληρο το αρθρο