Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Βαρδής Μαρινάκης και Σύλλας Τζουμέρκας στο Κάρλοβι Βάρι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βαρδής Μαρινάκης και Σύλλας Τζουμέρκας στο Κάρλοβι Βάρι

Πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα "East of the West" του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι (28 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου) θα κάνει σε λίγες μέρες η νέα ταινία του Βαρδή Μαρινάκη «Ζίζοτεκ».

Τα γυρίσματα έγιναν στην Αθήνα, την Ξάνθη και στις γύρω περιοχές, όπως Δαφνώνα, Τοξότες, Κομνηνά, στα Στενά του Νέστου και στο δάσος Κοτζά Ορμάν: Ο μικρός Ιάσονας εγκαταλείπεται από τη μητέρα του κατά τη διάρκεια ενός μουσικού πανηγυριού κοντά στα σύνορα Ελλάδας - Βουλγαρίας. Στο κοντινό δάσος βρίσκει καταφύγιο στην καλύβα ενός ιδιότροπου μεσήλικου, ο οποίος θα τον βοηθήσει...

Αυτή είναι η υπόθεση του «Ζίζοτεκ», της δεύτερης μεγάλου μήκους ταινίας του Μαρινάκη, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Αύγουστος Λάμπρου - Νεγρεπόντης, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Πηνελόπη Τσιλίκα, Νίκος Γεωργάκης. Στην Ελλάδα η ταινία του Βαρδή Μαρινάκη αναμένεται να βγει στις αίθουσες στα τέλη του 2019.


Σύλλας Τζουμέρκας

Στο Κάρλοβι Βάρι, στο πρόγραμμα «Another View», θα προβληθεί και η ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα «Το θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών» μετά την πρεμιέρα της στο 69ο Φεστιβάλ Βερολίνου τον Φεβρουάριο. Παράλληλα με την παρουσίαση της ταινίας, η πρωταγωνίστρια Αγγελική Παπούλια θα συμμετάσχει στην κριτική επιτροπή του Διεθνούς Διαγωνιστικού Προγράμματος, ενώ ο Σύλλας Τζουμέρκας θα δώσει ένα masterclass στο πλαίσιο του προγράμματος «Future Frames - Generation Next of European Cinema». Στο πρόγραμμα αυτό δέκα ανερχόμενοι σκηνοθέτες από την Ευρώπη παρουσιάζουν τις βραβευμένες ταινίες τους και έρχονται σε επαφή με τους ανθρώπους της ευρωπαϊκής κινηματογραφικής βιομηχανίας.

O τίτλος του masterclass του Σύλλα Τζουμέρκα θα είναι «Α Very Certain Defiance» («Μια πολύ σίγουρη απείθεια»), με θέμα «τις κεντρικές επιλογές στο χτίσιμο μιας ταινίας, αλλά και τους τρόπους να χαράξει τον δρόμο του ένας σκηνοθέτης στο σύγχρονο ευρωπαϊκό κινηματογραφικό τοπίο και να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που του προσφέρονται χωρίς να χάσει την προσωπική του ματιά».

Επόμενος σταθμός για το «Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών» πριν από την κυκλοφορία της ταινίας στις αίθουσες στην Ελλάδα το φθινόπωρο του 2019 θα είναι το Διαγωνιστικό Τμήμα του ΒiFan, του κορυφαίου Ασιατικού Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου στο Μπουσάν της Κορέας, όπου η ταινία θα κάνει την ασιατική της πρεμιέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL