Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το σινεμά κατακτά το Αιγαίο

Έκρηξη φεστιβάλ στα νησιά

"Έκρηξη" κινηματογραφικών φεστιβάλ στην περιφέρεια παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Εν μέρει αυτό οφείλεται στην ψηφιακή τεχνολογία, που μείωσε αισθητά το κόστος διοργάνωσης παρόμοιων εκδηλώσεων και διακίνησης-προβολής ταινιών. Δεύτερος λόγος είναι η αυξημένη τουριστική κίνηση που δημιουργεί ένα πολυεθνικό κοινό, το οποίο αναζητεί παρόμοιες διοργανώσεις. Φέτος λοιπόν κάνει πρεμιέρα ένα ακόμη φεστιβάλ κινηματογράφου στην Κίμωλο, διεθνές μάλιστα, στις 25 Ιουνίου (έως την 1η Ιουλίου). Πρόκειται για μια προσπάθεια του Δήμου Κιμώλου και της κινηματογραφικής εταιρείας Glory Films να «ενώσουν τον πολιτισμό με την ψυχαγωγία, καθώς επίσης τη γαστρονομία με τις ομορφιές του κυκλαδίτικου νησιού». Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ περιλαμβάνουν εργαστήρια με θέμα το ανεξάρτητο σινεμά, καθώς και περιήγηση των καλεσμένων σε αξιοθέατα του νησιού. Διευθυντής του φεστιβάλ είναι ο σκηνοθέτης Manuel de Coco (Μάνος Κοκορομύτης).

Θα ακολουθήσει η 9η διοργάνωση του καθιερωμένου πια Φεστιβάλ Αιγαίου, σε δύο νησιά, την Πάρο από τις 9 έως τις 14 Ιουλίου, και στην Πάτμο από 17 έως τις 22 Ιουλίου, συνεχίζοντας την περυσινή επέκταση της διοργάνωσης σε δύο νησιά του Αιγαίου. Μάλιστα, φέτος στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν δύο νέα προγράμματα, ένα εκ των οποίων θα χρησιμοποιήσει τον χώρο του Περιβαλλοντικού & Πολιτιστικού Πάρκου του νησιού. Φέτος θα έχουμε «σινεμά» μέσα σε αμπελώνες στην Πάτμο, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το πρόγραμμα του Φεστιβάλ που ονομάζεται «Echoes - Φωνές του σήμερα». Επιστήμονες, οργανώσεις, χρηματοδότες και κινηματογραφιστές θα συζητήσουν για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του Αιγαίου και θα προτείνουν άμεσες λύσεις με την προοπτική να εφαρμοστούν από τους αρμόδιους φορείς. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Αιγαίου φιλοξενεί πρεμιέρες και προβολές βραβευμένων ταινιών (μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους), και δίνει βήμα σε νέους κινηματογραφιστές για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Παράλληλα με τις προβολές διοργανώνει και σεμινάρια, με την συνεργασία διεθνών φεστιβάλ, συναντήσεις, συζητήσεις, ανταλλαγή ιδεών. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Αιγαίου, www.aegeanff.com

Κ.Τ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κυβέρνηση, ο Άδωνις και το κράτος δικαίου

Στις αρχικές συζητήσεις για το ταμείο ανάκαμψης, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πολλές χώρες ζήτησαν να συνδεθεί η κοινοτική χρηματοδότηση με τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Το θέμα αυτό έθιγε κυρίως την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο