Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Η Μεγάλη Ουτοπία» του Φώτου Λαμπρινού

Αύριο στο "Τριανόν"

 

"Η Μεγάλη Ουτοπία" του Φώτου Λαμπρινού, στην οποία ο γνωστός σκηνοθέτης πραγματεύεται τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, προβάλλεται αύριο, στις 8.30 μ.μ., στο Τριανόν στο πλαίσιο των μετασυνεδριακών εκδηλώσεων του διεθνούς συνεδρίου «Ρωσική Επανάσταση: η διαρκής πρόκληση», που πραγματοποιήθηκε στη Νομική Αθηνών από τις 12 ώς τις 14 Μαρτίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Έχοντας περάσει ένας αιώνας από τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν τον 20ό αιώνα και την ανθρωπότητα, ο Φώτος Λαμπρινός διερωτάται για το νόημα μιας ουτοπίας που συνεπήρε εκατομμύρια ανθρώπους, χρησιμοποιώντας υλικό που συγκεντρώθηκε μέσα από έρευνα ολόκληρων δεκαετιών. Η ταινία του αφηγείται την πρώτη κρίσιμη διαδρομή (1917-1934) του οράματος που συνεπήρε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη, γέννησε μεγάλες ελπίδες, όνειρα, οράματα και μαζί εξεγέρσεις, πολέμους και καταστροφές. Και μιλάει γι' αυτό το όραμα στη χώρα που γεννήθηκε, τη Σοβιετική Ένωση, ανατρέποντας πολλά από τα μέχρι σήμερα γνωστά στερεότυπα. Το σενάριό της υπογράφει ο Φώτος Λαμπρινός που είναι και ο αφηγητής στην ελληνοουκρανικής παραγωγής ταινία του, ενώ τη μουσική υπογράφει η Olesya Rostovskaya.

Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει συζήτηση, παρουσία του σκηνοθέτη.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Είστε σίγουρα κυβέρνηση;

Δεν είναι μόνο η αξιοθρήνητη στάση της κυβέρνησης, που προσπαθεί να αλλάξει τον νόμο για να ικανοποιήσει και τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι η απόδραση του Λ. Αυγενάκη από τη Βουλή. Δεν είναι η εντυπωσιακή επιχειρηματολογία της Λ. Μενδώνη ότι η αλλαγή νόμου επιβάλλεται «για να μην διχαστεί η Ελλάδα».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις