Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σάλος στις Κάννες για τη βράβευση του Αλέν Ντελόν

Εν μέσω ενστάσεων για την απόφαση να τιμηθεί στις Κάννες ο Αλέν Ντελόν, ο οποίος κατηγορείται για βίαιη συμπεριφορά εις βάρος γυναικών, ξεκίνησε χθες το κινηματογραφικό φεστιβάλ της πόλης. Ο ηθοποιός...

Εν μέσω ενστάσεων για την απόφαση να τιμηθεί στις Κάννες ο Αλέν Ντελόν, ο οποίος κατηγορείται για βίαιη συμπεριφορά εις βάρος γυναικών, ξεκίνησε χθες το κινηματογραφικό φεστιβάλ της πόλης. Ο ηθοποιός χαρακτηρίζεται «ρατσιστής και ομοφοβικός μισογύνης» στην ιστοσελίδα Care2, όπου συγκεντρώθηκαν 18.000 υπογραφές με αίτημα να μην τιμηθεί.

«Προκαλεί αηδία η απόφαση να παραλάβει τιμητικό Χρυσό Φοίνικα” ανέφερε σε ανακοίνωσή της για τον ηθοποιό η οργάνωση Women And Hollywood, επικεφαλής του κινήματος #MeToo στη βιομηχανία του κινηματογράφου. Η ιδρύτρια Μελίσα Σίλβερσταϊν δήλωσε «αηδιασμένη» με το γεγονός ότι οι Κάννες τιμούν τον Ντελόν δεδομένου ότι ο ηθοποιός «έχει δημοσίως παραδεχτεί ότι έχει χαστουκίσει γυναίκες και ότι έχει δηλώσει πως η ομοφυλοφιλία είναι κάτι αφύσικο. Έχει συνταχθεί με το ρατσιστικό και αντισημιτικό Εθνικό Μέτωπο», πρόσθεσε η ίδια, "το οποίο ιδρύθηκε από τον επί σειρά ετών φίλο του Ζαν - Μαρί Λεπέν".

Ωστόσο ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Καννών Τιερί Φερμό στήριξε τον Ντελόν λέγοντας ότι το Φεστιβάλ τιμά την καριέρα του, όχι τις απόψεις του, τις οποίες δεν εγκρίνει.

Η διαμάχη ξέσπασε όταν μια νέα ταινία του Γαλλοτυνήσιου σκηνοθέτη Αμπντελατίφ Κεσίς επιλέχτηκε να διαγωνιστεί για το ανώτερο βραβείο, παρότι η αστυνομία διενεργεί έρευνα εις βάρος του για σεξουαλική επίθεση εις βάρος μιας νεαρής ηθοποιού, κάτι το οποίο ο ίδιος αρνείται.

Δείτε όλα τα σχόλια